Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Σάμο

ImageΣάμος - Τετραήμερη επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποιεί από χθες Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Σάμου,

Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στην Σάμο προκειμένου να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, καθώς και για την 185η επέτειο της ναυμαχίας της Μυκάλης.

 

Να αναφερθεί, πως ο Μακαριώτατος χθες στις 15:30 αφίχθη στον Αερολιμένα της Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος», εκεί έγινε θερμή υποδοχή από τις Αρχές του Νομού.

 

Στις 19:00 της ίδιας ημέρας, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

 

Σήμερα Πέμπτη στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος «Πυθαγορείου», θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί Δοξολογία επί τη επετείω της νίκης επί των Τούρκων στις 6 Αυγούστου το 1824.

 

Την Παρασκευή, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί την Ικαρία και θα γίνει δεκτός στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου.

 

Την ίδια ημέρα ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στους Φούρνους, όπου εκεί θα κάνει κατάθεση θεμελίου λίθου για την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Νικολάου Φούρνων.

 

Το Σάββατο 8 Αυγούστου, ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και την Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγιάς της Σάμου, καθώς και το ίδρυμα Ζημάλη στους Μυτιληνιούς.

 

Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και η συνοδεία του, θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Εμφανίσεις: 68569
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!