Άνθιμος για δημοσιεύματα περί θείας κοινωνίας & γρίπης

ImageΕξ αφορμής και νέων δημοσιευμάτων για την συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία κατά την μεταδιδόμενη ήδη γρίπη, και επειδή αναμειγνύεται και το όνομά μου,

θεωρώ χρέος μου να δηλώσω τα εξής :

 

1.  Την 16-7-09 ήλθαν στο Γραφείο μου δημοσιογράφοι με έξι κάμερες τηλεοράσεως για να τους ανακοινώσω ένα κείμενο για το Σκοπιανό ζήτημα.

 

Στο τέλος της επικοινωνίας μας με ηρώτησαν αιφνιδίως τι θα γίνη με την Θεία Κοινωνία και το συνωστισμό στους ιερούς Ναούς εν όψει της ταχέως μεταδιδομένης γρίπης.

 

Τους απήντησα άμεσα ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται για την Εκκλησία, διότι η Θεία Κοινωνία είναι το ύψιστο ιερό Μυστήριο, και η συμμετοχή σε αυτό είναι ζήτημα ακραδάντου πίστεως, που ενυπάρχει στη ζωή των πιστών Χριστιανών από αιώνων, και συνεχίζεται και σήμερα.

 

Επομένως δεν έχομε κανένα πρόβλημα. Σε έκφραση αμφιβολίας από κάποιον, ανέφερα ότι οι χιλιάδες των ιερέων μας «καταλύουν» επί χρόνια το άγιο Ποτήριο, από το οποίο εκοινώνησαν οι πιστοί και με την αυτή λαβίδα, και, δόξα τω Θεώ, είναι κατά πλειονότητα μακροβιώτατοι.

 

Η δύναμις του ιερού Μυστηρίου είναι λυτρωτική και ακατανίκητη. Στο τέλος, είπα στους δημοσιογράφους και την πληροφόρηση από ειδικό, ότι τα μικρόβια δεν αντέχουν στο ασήμι, με το οποίο από αιώνων κατασκευάζονται τα δισκοπότηρα και η λαβίδα της Θείας Κοινωνίας.

 

Αυτό ελέχθη διότι κάποιοι αδελφοί μας, ομοιάζουν προς τον Απόστολο Θωμά και θέλουν και πειστήρια της αληθείας.

 

2.  Ενώ η ενημέρωση αυτή μετεδόθη ακριβώς από τα μέσα ενημερώσεως, ένας τηλεοπτικός σταθμός της Αθήνας, με μεγάλη θεαματικότητα, μετέδωσε στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων το δεύτερο μέρος των λεχθέντων από μένα, και παρέλειψε το πρώτο, που ήταν το σημαντικώτερο για την δύναμη της πίστεως και του απροσίτου μυστηριακού περιεχομένου της Θείας Κοινωνίας.

 

Αυτή η δημοσιογραφική παράβαση, έδωσε αφορμή και στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο να ασχοληθή και με αυτό το θέμα.

 

3.  Στη συνέχεια προσεκλήθην σε άλλο μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας για να συζητήσωμε το θέμα.

 

Ο συμμετέχων στη συζήτηση ιατρός, ειδικός επιστήμων, κατέθεσε ότι στον άρτο που τρώμε και χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία, και στο κρασί ωσαύτως, δεν μπορούν να επιβιώσουν ιοί όπως της γρίπης !

 

Από της πλευράς μου ανέγνωσα στο τηλεοπτικό κοινό δύο επίσημα έγγραφα του υπουργείου Υγιείας-Προνοίας και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου από το 1988, όταν είχε τεθή όμοιος προβληματισμός για το Έητζ, όπου το Υπουργείο και ο Ιατρικός κόσμος τάσσονται με τις απόψεις της Εκκλησίας μας περί της δυνάμεως της πίστεως και περί του υψίστου μυστηριακού χαρακτήρος της Θείας Κοινωνίας, ενώ οι θέσεις και οι αρμοδιότητες της Εκκλησίας του Χριστού είναι μοναδικές και αναμφισβήτητες. Εκεί ουσιαστικά έκλεισε και το θέμα.

 

Ο Θεός βοηθός στην πίστη μας, στη ζωή μας, στα έργα μας και στις ελπίδες μας για το μέλλον. 
Εμφανίσεις: 116830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!