Αρχιεπίσκοπος "Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός"

ImageΣυνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε σήμερα το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

κ. Ιερώνυμος στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

 

Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Υπουργό Υγείας έγινε σε πολύ καλό κλίμα και θέμα συζήτησης ήταν η νέα γρίπη, καθώς και τα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του ιού.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά το πέρας της συνάντησης η οποία διήρκησε πάνω από 35 λεπτά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τυχόν μετάδοση της γρίπης από τη Θεία Κοινωνία, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να απαγορευθεί η μετάληψη της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς. Αυτά είναι ιερά θέματα και δεν παραπέμπονται προς συζήτηση».

 

Ακόμη ο Μακαριώτατος τόνισε πως «δεν πρέπει να υπάρξει πανικός και ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε πως και στο παρελθόν σημειώθηκαν επιδημίες, και στο μέλλον θα μας απειλήσουν και καινούργιες».

 

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφερόμενος προς τον Υπουργό Υγείας σημείωσε πως «θα γίνει ενημέρωση του κόσμου μέσα από ΜΜΕ της Εκκλησίας, αλλά και θα μοιραστούν και σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια σε όλους τους ιερούς ναούς».

 

Όσον αφορά στη προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος διερωτήθηκε «θα πούμε άραγε στον κόσμο να μην έρχεται στην εκκλησία;».

 

Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με τη νέα γρίπη, δήλωσε πως «Η κατάσταση τελεί υπό πλήρη έλεγχο αλλά εμείς δεν εφησυχάζουμε».

 

Τέλος από την πλευρά του και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης, υπογράμμισε πως "κάθε μέρα κάθε Κυριακή, χιλιάδες πιστοί λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία και επομένως είναι αδύνατη η απαγόρευσή της".
Εμφανίσεις: 54073
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!