Ιερώνυμος για αποκέντρωση Μητροπόλεων σε "επαρχίες"

ImageΣε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών Παναγιώτη Φωτιάδη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνάς Σεϊτανίδου με τον Αρχιεπίσκοπο

Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, την Τετάρτη 8 Ιουλίου.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εγκατάσταση της νέας Μητρόπολης Αττικής, σε περίπτωση που διχοτομηθεί η υπάρχουσα, στην πόλη των Αχαρνών. "Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη, για εμένα, λόγω του σεβασμού που τρέφω στο πρόσωπό σας.

 

Η επίσκεψή μου άπτεται ενός σημαντικού θέματος για τις Αχαρνές που έχει να κάνει με τη νέα Μητρόπολη. Αποτελεί βούληση του λαού των Αχαρνών η νέα Μητρόπολης- σε περίπτωση που αποφασιστεί να υπάρχει και δεύτερη- να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει στην πόλη μας", τόνισε ο κ. Φωτιάδης.

 

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση των Μητροπόλεων στις "επαρχίες" του λεκανοπεδίου, και όχι συγκέντρωσή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.

 

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος στενά και σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών.

 

Κατά τη συνάντηση ο κ. Φωτιάδης κάλεσε, με προσωπική επιστολή, τον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφτεί τις Αχαρνές και το Κέντρο Φιλοξενίας Ατόμων με ειδικές ανάγκες " ΑΡΩΓΗ", ώστε να δει από κοντά το σημαντικό έργο που παράγεται μέσα στο κέντρο, ενώ του ζήτησε να βάλει τον θεμέλιο λίθο στον υπό ανέγερση ξενώνα, του οποίου οι εργασίες ανέγερσης πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές του φθινοπώρου.

 

Ο Μακαριώτατος δέχθηκε με περίσσια χαρά την πρόσκληση να επισκεφθεί το κέντρο και να βοηθήσει αυτά τα παιδιά, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά και στο αίτημα να βάλει το θεμέλιο λίθο στον ξενώνα.

Εμφανίσεις: 56396
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!