Ι.Μ. Θεσσαλονίκης για διακοπή της παραπληροφόρησης

ImageΜε ανακοίνωση της, η Ιερά Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης απαντά στις συζητήσεις και την παραπληροφόρηση σχετικά με την συμμετοχή σε φίλαθλες εκδηλώσεις της ομάδα του ΠΑΟΚ δύο ιερέων,

για τους οποίους ακούστηκε ότι ανήκουν στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

 

Για το λόγο αυτό η Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση της, ότι οι ιερείς που ενεφανίσθησαν στις εκδηλώσεις δεν ανήκουν στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, αλλά σε γειτονικές Μητροπόλεις της Μακεδονίας.

 

Επίσης στην επιστολή αναφέρετε πως «Κατά το Εκκλησιαστικό Δίκαιο τα παραπτώματα των κληρικών κρίνονται και δικάζονται από τόν Επίσκοπο τής Μητροπόλεως εντός της οποίας διεπράχθησαν».

 

Η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

 

Επειδή στον αθλητικό και φίλαθλο χώρο του Ποδοσφαίρου συνεχίζονται οι συζητήσεις και η παραπληροφόρηση για την συμμετοχή σε φίλαθλες εκδηλώσεις υπέρ του ΠΑΟΚ δύο ιερέων, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει τα εξής:

 

1. Οι ιερείς που ενεφανίσθησαν και τηλεοπτικά να συμμετέχουν στις γνωστές εκδηλώσεις, δεν ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αλλά σε γειτονικές Μητροπόλεις της Μακεδονίας, οι οποίες είναι και αρμόδιες γι’ αυτούς.

 

2. Ο Παν. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος δεν προέβη σε καμία δήλωση για το ζήτημα αυτών των ιερέων η σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια γι’ αυτούς και ούτε τους γνωρίζει προσωπικά.

 

3. Ο Μητροπολίτης μας ενδιαφέρεται και για τα τρία αθλητικά Σωματεία του ποδοσφαίρου τής Θεσσαλονίκης, έχει τελέσει ο ίδιος αγιασμό για τόν ΠΑΟΚ και είναι αλησμόνητη η ομιλία του γι’ αυτόν επί παρουσία και του Παν. Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, προ ετών στη Θεσσαλονίκη.

 

4. Κατά το Εκκλησιαστικό Δίκαιο τα παραπτώματα των κληρικών κρίνονται και δικάζονται από τόν Επίσκοπο τής Μητροπόλεως εντός της οποίας διεπράχθησαν.

 

Ο Μητροπολίτης μας εδήλωσε ότι δεν κάμει χρήση αυτού του δικαιώματος.

 

Αλλά οι ιερείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να είναι φίλαθλοι, αλ-λα δεν μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις οι οποίες εκθέτουν την Εκκλησία και σκανδαλίζουν τους πιστούς.

Εμφανίσεις: 65994
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!