Παρασημοφόρηση Αρχιεπισκόπου από τον Πατριάρχη

ImageΜε την Ανώτατη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ήτοι τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, τίμησε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄

τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Πατριάρχης κατά την παρασημοφόρηση, προσεφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ως εξής:

«Μακαριώτατε, οι προκάτοχοι μου, Μελέτιος Πηγάς και Κύριλλος Λούκαρης θέσπισαν τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις τις οποίες αναβίωσε ο μακαριστός Πατριάρχης Μελέτιος Μεταξάκης… Δεχτείτε την ανώτερη τιμητική διάκριση ως ορατή ευλογία, του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, ιδρυτού και προστάτου του Πατριαρχείου μας , και πάντοτε να προσεύχεστε για το Πατριαρχείο μας και το ιερό έργο της Ιεραποστολής».

Ακόμη ο Πατριάρχης τόνισε «Δεχθείτε την τιμητική αυτή διάκριση ως ευλογία για την Αποστολική Εκκλησία της Ελλάδος, και της μητέρας Πατρίδας».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη  και αναφέρθηκε στα χαρίσματα και τα τάλαντα των προκατόχων του Πατριαρχών, οι οποίοι με τα χαρίσματα τους υπηρέτησαν και προσέφεραν πολλά στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Να αναφερθεί πως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, τίμησε αναλόγως και τα Μέλη της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Πατριάρχης τίμησε και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη, με τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικα, για την προσφορά του στην Αλεξανδρινή Εκκλησία, και αναλόγως ευχαρίστησε και ο Υφυπουργός τον Πατριάρχη.

Τέλος, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρίνης Εκκλησίας τίμησε και τον Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Romfea.gr» κ. Αιμίλιο Πολυγένη, με τον Θυρεό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

Εμφανίσεις: 53711
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!