Σε Πυραμίδες και Ι.Μ.Αγ. Γεωργίου ο Αρχιεπίσκοπος

ImageΣυνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η ειρηνική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο Παλαίφατο

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος βρίσκεται από χθες στο Καϊρο, όπου σήμερα το πρωί μαζί με την συνοδεία του ξεναγήθηκε στις Πυραμίδες.

 

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄, επισκέφθηκε το Εθνικό μουσείο της Αιγύπτου στο Καϊρο.

 

Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος  επισκέφθηκε την Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Καϊρου, όπου εκεί ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Νήφωνα και τα νέα παιδιά της Ελληνικής παροικίας τα οποία τον υποδέχθηκαν χτυπώντας ρυθμικά τα τύμπανα.

 

 

Εκεί ο κ. Ιερώνυμος κατευθύνθηκε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, και αφού προσκύνησε, ενημερώθηκε από τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Νήφωνα για την ιστορία της Μονής.

 

Στην συνέχεια, ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος συνόδευσε τον Αρχιεπίσκοπο στον χώρο όπου βρίσκεται ο τάφος του Μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου, αλλά και τα οστά των Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αμέσως μπροστά από τον τάφο του μακαριστού Πατριάρχη Πέτρου, τέλεσε ιερό τρισάγιο.

 

 

Αυτήν την ώρα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του, βρίσκονται στην Ελληνική Πρεσβεία όπου εκεί παρετέθει γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, από τον Πρέσβη κ. Ιωάννη Αλέξη Ζέπο.

 

Τέλος, σήμερα στο πρωινό που παρετέθει στην Πατριαρχική Επιτροπεία, εκτός πρωτοκόλλου ο Πατριάρχης και ο  Αρχιεπίσκοπος συζήτησαν θέματα που αφορούν την Εξωτερική Ιεραποστολή της Αφρικής.

 

Τόσο ο Πατριάρχης αλλά και τόσο Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την βοήθεια που παρέχει στην εξωτερική ιεραποστολή η Εκκλησία της Ελλάδος.

 

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε χαρακτηριστικά «πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο την ιεραποστολή της Αφρικής, η οποία κάνει σπουδαίο έργο στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε».

Φωτογραφίες: "ROMFEA.GR"

Εμφανίσεις: 75538
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!