Αρχιεπίσκοπος: "Το μέλλον ανήκει στην Αφρική"

ImageΣτο Καϊρο έφτασε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα πενταήμερη ειρηνική

επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 

Το Αρχιεπίσκοπο υποδεχθήκαν στην Πατριαρχική Επιτροπεία, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχικού Θρόνου Αρχιμ. Ισίδωρος Σαλάκος καθώς και ο Ιερομόναχος π. Αρκάδιος Ράζνυ.

 

Αμέσως μετά ο κ. Ιερώνυμος μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου εντός της Πατριαρχικής Επιτροπείας, όπου εκεί ο Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων τόνισε «Μακαριώτατε, ο ναός αυτός έχει εκατοντάδες χρόνια ιστορίας, λόγω ότι εδώ έδρευαν σειρά Πατριαρχών, οι οποίοι έχουν ενταφιαστεί κιόλας εδώ».

 

 

Ακόμη συνέχισε «Επίσης Μακαριώτατε σ΄ αυτήν εδώ την Αγία Τράπεζα, χειροτονήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως».

 

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τόνισε «Μας εξέπληξε Μακαριώτατε, τόσο εμένα όσο και τους Άγιους Αρχιερείς, η περιποίηση όλων αυτών των κειμηλίων, τα οποία μαρτυρούν την δόξα του παρελθόντος».

 

«Πιστεύω πως αυτό είναι ένα μήνυμα στην σύγχρονη εποχή μας, όπου επικρατεί ο ατομισμός και το προσωπικό συμφέρον, όμως υπάρχουν  ακόμα άνθρωποι που αγωνίζονται» συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος.

 

 

Ακόμη ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε «Μακαριώτατε, για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσουμε, μάλλον να μας επιτρέψετε να σας συγχαρούμε για όσα έχετε καταφέρει. Ταπεινά να ευχηθούμε ο Θεός να σας ενισχύει με πλούσιες ευλογίες, διότι δεν ξέρουμε τελικά πια θα είναι η τύχη και η πορεία αυτών των ανθρώπων».

 

«Αλλά όπως είπε και ο μακαριστός Πατριάρχης Παρθένιος , αυτό που περίπου ακούγεται έτσι απλά, ότι το μέλλον είναι στην Αφρική πλέον. Ευχόμαστε να δώσετε αυτή την μαρτυρία, όσο μπορείτε πιο ζωντανή» δήλωσε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.

 

 

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος συνοδεύεσαι τον Αρχιεπίσκοπο στην ανακαινισμένη κατοικία του Αγίου Νεκταρίου, όπου εκεί ο Αρχιεπίσκοπος συγκινημένος είδε από κοντά πολλά προσωπικά αντικείμενα του Αγίου.

 

Τέλος, στην αίθουσα του θρόνου αντηλλάγησαν τα καθιερωμένα αναμνηστικά δώρα, εις ανάμνηση της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στο Καϊρο.

 

Φωτογραφίες: «ROMFEA.GR»

Εμφανίσεις: 77757
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!