Ενθουσιασμός Ιερώνυμου για το έργο του Πατριαρχείου

ImageΑλεξάνδρεια - Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου, η πρώτη ημέρα της ειρηνικής επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου

στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τους Μητροπολίτες Ιερισσού Νικόδημο και Άρτης Ιγνάτιο, υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ στον Πατριαρχικό γραφείο, όπου εκεί τους εξέφρασε την μεγάλη χαρά που επισκέπτονται την Αλεξανδρινή Εκκλησία.

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο αναφέρθηκε στην ανακαίνιση του Πατριαρχικού Μεγάρου, τονίζοντας «συνεχίζω Μακαριώτατε το έργο του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου».

 

 

Αμέσως μετά ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο και την συνοδεία του στους χώρους του Πατριαρχείου, ξεκινώντας από την αίθουσα του Θρόνου και την αίθουσα της Ιεράς Συνόδου.

 

Στην συνέχεια, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος μετέβηκαν στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη, εκεί ο Πατριάρχης έδειξε στον Αρχιεπίσκοπο σπάνια παλαίτυπα, σημαντικότατα πολυαιώνια χειρόγραφα  τα οποία χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα και εντεύθεν καθώς και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, εξέφρασε προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας τον θαυμασμό και ενθουσιασμό του, για το σημαντικό αυτό έργο που επιτελείται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος και συνοδεία του επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, όπου την Κυριακή θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να μεταβεί αργότερα στο Κάιρο όπου εκεί θα τον υποδεχθεί η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

 

Αύριο, ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί την ιστορική μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο. Ενώ την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Κοινοτικό Ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια, από τον Πατριάρχη Θεόδωρο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

 

Τέλος, το βράδυ της ίδιας ημέρας, τον κ. Ιερώνυμο θα υποδεχθεί η παροικία της Αλεξάνδρειας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  "ROMFEA.GR"

Εμφανίσεις: 38535
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!