Βολές της Εκκλησίας κατά της Πολιτείας

Image
Ο Αντώνης Ζαμπέλης
Tην πρόθεση της Εκκλησίας να εντείνει την κοινωνική της δράση, τόνισε ο γενικός διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών «ΕΚΥΟ»,

Αντώνης Ζαμπέλης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «τόσο η πολιτεία όσο και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να μη δημιουργούν εμπόδια στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

 

Στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας με συντονισμό του διευθυντή του, Μάριου Μπέγζου, ο κ. Ζαμπέλης επισήμανε ότι για τη συνέχιση του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας πρέπει να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι οι οποίοι σήμερα είναι δύσκολο να εξασφαλισθούν χωρίς τη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων.

 

«Η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλλει νόμους αντισυνταγματικούς και αντιευρωπαϊκούς όπως για παράδειγμα το πάγωμα των μερισμάτων των μετοχών», επισήμανε ο κ. Ζαμπέλης αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής της Εκκλησίας στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

 

Για «πλασματικές μυθολογικές διαδόσεις» περί της εκκλησιαστικής περιουσίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΚΥΟ μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος λέγοντας πως η σημερινή περιουσία της Εκκλησίας έχει συρρικνωθεί στο 4% της αρχικής της.

 

Τιμόθεος Κιλίφης

 

Σχολιάζοντας όσα ελέχθησαν στη διάρκεια της ημερίδας ο αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Πεντέλης Πατήρ Τιμόθεος Κιλίφης δήλωσε στην «Η» πως «πολλά ωραία ελέχθησαν και αρκετά αληθοφανή.

 

Η ουσία είναι πολύ βαθύτερη την οποία εάν η Εκκλησία δεν αντιληφθεί και δεν εφαρμόσει, θα παραπαίει σε νομιμοφανείς εκδηλώσεις και όχι στην ουσιαστική αποστολή που της έχει χαράξει ο αρχηγός της ο Χριστός. Ευτυχώς που ο σημερινός αρχιεπίσκοπος βαίνει επί της ουσίας».

Εμφανίσεις: 54362
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!