Ο Ιερώνυμος για συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας

ImageΒοιωτία - Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 65 χρόνια από το ολοκαύτωμα

της μαρτυρικής πόλης του Διστόμου.

 

Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στην εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη Διστόμου, έστειλε μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες.

 

«Άλλο πράγμα παιδεία άλλο εκπαίδευση. Ξεχνάμε σιγά σιγά την παιδεία και αγκαλιάζουμε την εκπαίδευση. Ξεχνάμε την παιδεία γιατί θέλουμε να κάνουμε εξαρτήματα στη ζωή μας και στη πορεία μας τους ανθρώπους», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

 

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σημείωσε ακόμα ότι για να υπάρξουν ανθρώπινα δικαιώματα προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σεβασμού στον άνθρωπο.

 

«Πρέπει να καλλιεργήσουμε την αξία του ανθρωπίνου προσώπου. Το ανθρώπινο πρόσωπο και οι αξίες για τις οποίες όλοι δήθεν θρηνούμε που χάθηκαν δεν αγοράζονται από πουθενά. Απόκτιουνται με αίμα. Γι΄ αυτό το ανθρώπινο πρόσωπο ήταν πάντοτε το κέντρο της παιδείας μας», είπε και συνέχισε: «Αυτό που σκοτώνει το ανθρώπινο πρόσωπο και το λεηλατεί σκοτώνει και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

 

Επίσης αναφέρθηκε στο έργο που έγινε στη Βοιωτία με τη συνεργασία της εκκλησίας και των τοπικών αρχών λέγοντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για άλλους.

 

 

Απευθυνόμενος μάλιστα στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Γιάννη Μπούγα και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου τους κάλεσε να βρουν κοινά σημεία συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνεργασία της πολιτείας με την εκκλησία.

 

«Πρέπει –επεσήμανε- να ξεχάσουμε πια τις διαφορές, και να ενωθούμε όλοι μαζί στη συνεργασία αν θέλουμε να πάμε μπροστά, μπορεί και η εκκλησία με τον δικό της τρόπο να βρει το δρόμο που της πρέπει γιατί έχει πολλά προβλήματα και δύσκολα προβλήματα αλλά χρειάζεται την βοήθεια και την συμπαράσταση».

 

Σε αυτή την πορεία σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο «θα ήταν πολύ χρήσιμο να ξεχάσουμε εκείνα που μας έχουν πικράνει και μας έχουν διαιρέσει πολλές φορές και να δούμε που είναι το κοινό σημείο πορείας Εκκλησίας και πολιτείας αφήνοντας τις κακομοιριές και δυστροπίες και τις αιρετικές φωνές που θα υπάρχουν ούτως η άλλως και να προχωρήσουμε διότι τα προβλήματα της Ελλάδος σήμερα και της κοινωνίας δεν λύνονται μονομερώς, χρειάζεται συνεργασία που απαιτεί και προσπάθεια και θυσίες».

  

Εμφανίσεις: 47310
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!