Εθνική: Η Εκκλησία θέτει θέμα διανομής προμερίσματος

ImageΈντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος για την απόφαση της Εθνικής να μην διανείμει μέρισμα για την περσινή χρήση κατ επιταγήν της

ρύθμισης των 28 δις ευρώ για τη στήριξη των τραπεζών, και ζητούν από την τράπεζα να προχωρήσει φέτος στη διανομή προμερίσματος 2 ευρώ ανά μετοχή.

 

Για την απόφαση μη διανομής μερίσματος στη χθεσινή γενική συνέλευση, εκτός της Εκκλησίας, δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς άλλος μεγαλομέτοχος της Εθνικής μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ασφαλιστικά ταμεία, αμοιβαία κεφάλαια αλλά και πλήθος ξένων επενδυτικών funds.

 

Χθες, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι δεν προτίθεται να δώσει μέρισμα ούτε σε μετρητά ούτε σε μετοχές, ο εκπρόσωπος της εκκλησίας Α. Ζαμπέλης έλαβε τον λόγο και τόνισε ότι η Εκκλησία κατέχει 11 εκατ. μετοχές, όχι για να κερδοσκοπήσει, αλλά για να λαμβάνει μια σταθερή μερισματική απόδοση.

 

«Δεν αγοράσαμε μετοχές της Εθνικής για να βγάλουμε βραχυχρόνια κέρδη αλλά ως επένδυση», είπε ο κ. Ζαμπέλης ο οποίος πρόσθεσε ότι λόγω της μη διανομής μερίσματος η εκκλησία έχει πρόβλημα στην υλοποίηση του προϋπολογισμού της.

 

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Σin ο κ. Ζαμπέλης η έλλειψη αυτών των εσόδων ενδέχεται να βάλει στον πάγο 2 μεγάλα έργα που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν φέτος..

 

Απαντώντας, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου είπε καταρχήν πως «Και μπορούσαμε να δώσουμε μέρισμα και θέλαμε…Δυστυχώς, όμως, ο νόμος δεν μας το επιτρέπει», πρόσθεσε.

 

Επίσης ο κ. Αράπογλου υπενθύμισε ότι η Εθνική προτίμησε να μη δώσει μετοχές αντί μερίσματος σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια και να μην προκαλέσει νέα μεγάλη αύξηση της διασποράς.

 

Επανερχόμενος ο εκπρόσωπος, της Εκκλησίας μίλησε για απώλεια σημαντικών εσόδων και ζήτησε η γενική συνέλευση να λάβει απόφαση προκειμένου στο εξάμηνο του 2009, η Εθνική να μοιράσει προμέρισμα 2 ευρώ ανά μετοχή!

 

Ο κ. Αράπογλου απάντησε θα εξετάσει την πρόταση και θα επανέλθει στο θέμα ακόμα και με έκτακτη Γενική Συνέλευση αν χρειαστεί.

Εμφανίσεις: 56006
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!