Συνέντευξη Βεροίας Παντελεήμονα για τα Παύλεια

ImageΣυνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη των ΙΕ’ Παυλείων, την 31η Μαΐου, παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων

και οι συνεργάτες του, Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως και μοναχός Γεράσιμος Μπεκές, Υπεύθυνος Τύπου.

 

Ο Μητροπολίτης Βεροίας μίλησε για τον θεσμό των «Παυλείων» που φέτος συμπληρώνει τα 15 χρόνια, αποδίδοντας ευχαριστίες στον Θεό και τον Απ. Παύλο για το κουράγιο, τη βοήθεια και τη διδαχή που έδωσαν στον ίδιο και τους συνεργάτες του, ώστε κάθε χρόνο να αυξάνονται και να βελτιώνονται οι εκδηλώσεις.

 

Όπως συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης, η έναρξη των «Παυλείων» συμπίπτει με την λήξη του πνευματικού έργου της χρονιάς (κατηχητικές συναντήσεις, ομιλίες κλπ).

 

Όπως ανέφερε ο κ. Παντελεήμων, μεταξύ των έγκριτων και πολλών Καθηγητών Πανεπιστημίου και άλλων επιστημόνων, στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, καθώς και τρία μέλη της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέτζος, ενώ την πρόθεσή του να παραβρεθεί ανεπίσημα στις λατρευτικές εκδηλώσεις εξέφρασε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας.

 

Επίσης, την τελευταία εισήγηση του συνεδρίου θα κάνει η Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλη, ενώ στον υπαίθριο Εσπερινό στο Βήμα του Απ. Παύλου, θα ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Λεωνίδας Αστέρης.

 

Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, αναφέρθηκε στο θέμα του συνεδρίου «Η οικογένεια κατά τον Απόστολο Παύλο».

 

Ο Ιούνιος άλλωστε, όπως παρατήρησε ο π. Γεώργιος, είναι γεμάτος από Παγκόσμιες Ημέρες που αφορούν την οικογένεια (Γιορτή Πατέρα, Ηλικιωμένων κ.α.), ενώ παράλληλα τόνισε την επικαιρότητα του θέματος στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς αποτελεί πολλές φορές κοινωνικό πρόβλημα.

 

Αναφέρθηκε επίσης στους φορείς που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, όπως η Διεύθυνση Πρόνοιας της Ν.Α. Ημαθίας, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας, ο σύλλογος κοινωνικής παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ, οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι καθηγητές Θεολόγοι του Νομού, η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας, καθώς και σύλλογοι καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος και προβληματισμού, ωδεία της περιοχής, εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων κ.α. Όπως τόνισε, μάλιστα, ο π. Γεώργιος, «η μεγάλη δύναμη των Παυλείων είναι η συμμετοχή του κόσμου».

 

Ο υπεύθυνος Τύπου της Μητροπόλεως μοναχός Γεράσιμος Μπεκές, ενημέρωσε ότι φέτος θα παρουσιαστεί ο ψηφιακός δίσκος (cd) του Ορατόριου του Μίμη Πλέσσα, με την παρουσία και του ίδιου. Αναφέρθηκε επίσης στην συμμετοχή του στην Διεθνή Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού στην Φρανκφούρτη, όπου πολλοί Έλληνες, αλλά και ξένοι συμμετέχοντες και επισκέπτες της Έκθεσης γνώριζαν για τα «Παύλεια».

 

Το πρόγραμμα των ΙΕ’ Παυλείων

 

Οι φετινές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και φέτος σε πολλά σημεία της δικαιοδοσίας της Μητρόπολης (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Πλατύ, Βεργίνα, Μακροχώρι, Λουτρός, Χαλάστρα, Καβάσιλα), ξεκινούν την 31η Μαΐου με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Βήμα του Απ. Παύλου στη Βέροια και θα λήξουν με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον ίδιο χώρο, στις 29 Ιουνίου το απόγευμα. 
Εμφανίσεις: 67115
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!