Στην Ελλάδα ο Πολωνός Αρχιεπίσκοπος Λουβλίνου Άβελ

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Λουβλίνου και Χέλμ, της Ορθοδόξου Πολωνικής Εκκλησίας κ. Άβελ, αφίχθη το πρωί στην Ελλάδα για να έχει επαφές με παράγοντες

της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν ο Πρωτοσύγκελος του Ηγούμενος κ. Ανδρέας Borkowskim και ο υπεύθυνος αναπτυξιακών έργων της επαρχίας του κ. Γρηγόριος Szwed.

 

Το πρωί Πολωνός Ιεράρχης και η συνοδεία του, συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

 

Μετά την επικοινωνία και την ανταλλαγή δώρων ο κ. Άβελ συνάντησε τον Διευθυντή της Αλληλεγγύης κ. Κ. Δήμτσα.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Άβελ στο περιθώριο της συναντήσεως του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, είχε επαφές και με τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, από τον οποίο και προσκλήθηκε να παραστεί στους εορτασμούς των πολιούχων της Τριπόλεως, Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου στις 22 Μαΐου, αλλά και με τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, σε Μοναστήρι της επαρχεία του οποίου, φιλοξενήθηκαν μοναχές από το Λουβλίνο που είχαν την δυνατότητα να διδαχτούν Ελληνική γλώσσα και πλείστα άλλα χρήσιμα δια την μοναστική ζωή, αφού η Μονή τους στην Πολωνία είναι νεοσύστατος.

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Άβελ θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι και την Παρασκευή όπου θα συνεχίσει τις επαφές του με Εκκλησιαστικούς παράγοντες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Άβελ χειροτονήθηκε στις 25/3/1989, ως ο πρώτος ορθόδοξος Επίσκοπος της παλαιάς και μαρτυρικής επαρχίας του Χέλμ, η οποία διαλύθηκε μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και οι 350 χιλιάδες των Ορθοδόξων κατοίκων της, είτε δολοφονήθηκαν, είτε εκτοπίστηκαν στην Δυτική Πολωνία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία σε μία προσπάθεια εξαφάνισης της Ορθοδοξίας από την περιοχή, που θεωρείτε κοιτίδα της Πολωνικής Ορθοδοξίας.

 

Από την ανασύσταση προ 20 ετών της Εκκλησιαστικής επαρχίας, έως σήμερα έχουν γίνει μεγάλα βήματα ανάπτυξης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με ανέγερση νέων Ναών και 2 Μοναστηριών, με χειροτονίες δεκάδων κληρικών, συντήρηση και ανακαίνιση παλαιών Εκκλησιών, δημιουργία γηροκομείου και οικοτροφείου φοιτητών, ενώ με γοργούς ρυθμούς εκτελούνται ή προγραμματίζονται πολλά ακόμα αναπτυξιακά έργα, πού απευθύνονται στους περίπου 15 χιλιάδες εναπομείναντες Ορθοδόξους πιστούς.

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στα όρια της επαρχίας βρίσκεται και η ιστορική Σταυροπηγιακή Μονή της Πολωνικής Εκκλησίας, τιμώμενη επ΄ ονόματι του Οσίου Ονουφρίου.

Εμφανίσεις: 54088
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!