Χαιρετισμός Αρχιεπισκόπου στην Αγγλικανική Αντ/πεια

ImageΣεβασμιώτατε Επίσκοπε του Λονδίνου, Σεβασμιώτατε Επίσκοπε του Μπέρμινχαμ, Τίμια μέλη της Αγγλικανικής Επίσημης

Συνοδείας σας, Σεβαστοί Πατέρες.

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 

Με αυτόν τον αναστάσιμο χαιρετισμό, επιτρέψτε μου να σας καλοσορίσω στην Αποστολική Εκκλησία τής Ελλάδος και να ευχηθώ η παραμονή σας να στεφθεί με επιτυχία και ουσιαστικές αναμνήσεις για το μέλλον.

 

Η παρουσία μιας τόσο σημαντικής Αντιπροσωπείας, σηματοδοτεί την καλή θέληση άλλα και την επιθυμία προς μία γόνιμη συνεργασία, τόσο σε θεολογικά, όσο και μείζονα κοινωνικά ζητήματα.

 

Εδώ και τρεις δεκαετίες η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στον Θεολογικό Διάλογο που πραγματοποιείται με τον συντονιστικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έναν Διάλογο αγάπης και αληθείας πού έχει αναδείξει τα κοινά σημεία αλλά και τις διαφορές στην έκφραση του Χριστιανικού μηνύματος, στο ιστορικό γίγνεσθαι όλων ημών και του καθ' ενός χωριστά.

 

Εκπροσωπείτε, Σεβασμιώτατε, ένα μεγάλο μέρος τού Βρετανικού λαού που παραδοσιακά θρησκεύει και βασίζεται στα θεμέλια τού Ευαγγελικού λόγου αλλά και του Ευρωπαϊκού πνεύματος της Δημοκρατίας και της συμφιλίωσης των λαών και των πολιτισμών.

 

Η Εκκλησία της Ελλάδος και η Αγγλικανική Κοινωνία αποτελούν δύο από τις βασικότερες πηγές της Χριστιανικής πίστεως στην γηραιά Ήπειρο, οι οποίες αντιμετωπίζουν στο κοινό αυτό και συνάμα δυναμικό πλαίσιο τις ίδιες προκλήσεις, τους ίδιους προβληματισμούς, άλλα και τις ίδιες αναζητήσεις.

 

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από την αναζήτηση του ορισμού που θα προσδιορίζει με επάρκεια την αξία τού ανθρωπίνου προτύπου, της πραγματικής εικόνας του Ιησού Χριστού, του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος.

 

Ένα ανθρώπινο πρόσωπο που συνεχώς δοκιμάζεται σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτικής ανάπτυξης και περιγράφεται μέσα από τον πονεμένο, τον μοναχικό, τον αναξιοπαθούντα, τον μετανάστη, τον κάθε φυλής, γλώσσας και θρησκείας άνθρωπο.

 

Γι' αυτόν τον άνθρωπο πρέπει, και είναι επιβεβλημένη, κάθε συνεργασία και κάθε ενέργεια με κεντρικό γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά και ανακούφιση προς τους εγγύς και τους μακράν.

 

Με αυτές τις απλές σκέψεις σας καλοσορίζω θερμά και σας παρακαλώ να διαβιβάσετε τους αναστάσιμους χαιρετισμούς μου προς τον Αρχιεπίσκοπο Καντερβουρίας Ρόουαν Γουίλιαμς, ως και την χαρά μου για την σημερινή παρουσία της Αντιπροσωπείας σας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

 

Εύχομαι να έχετε μία καλή διαμονή κοντά μας.

 

Χριστός Ανέστη!
Εμφανίσεις: 59896
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!