Συνεδριάζει το Συνοδικό Δικαστήριο για Παντελεήμονα

ImageΣύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες την Πέμπτη 14 Μαΐου 2009, θα συνεδριάσει για ακόμη μια φορά το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, υπό την Προεδρία

του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιου.

 

Οι πληροφορίες λένε, πως το Συνοδικό Δικαστήριο θα συνεδριάσει για να επιβληθεί στον πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα, η ποινή που προβλέπει η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη.

 

Επίσης να αναφερθεί, πως από την προηγούμενη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έχει στα χέρια του, το έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, με το οποίο ενημερώνει επισήμως την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι η καταδικαστική απόφαση για το Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα καθίσταται αμετάκλητη.

 

Έτσι με τον τρόπο αυτό ο Άρειος Πάγος σήμανε την εκκίνηση της αντίστροφης μέτρησης για την καθαίρεση του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού Ιεράρχη, η οποία, όπως ορίζει ο νόμος 5383/1932, πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης.

 

Ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμονας, ήδη έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γι΄αυτό και οι νομικοί εκπρόσωποί του, ενημέρωσαν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την προσφυγή στο ΕΔΑΔ, και απέστειλαν όλα τα σχετικά έγγραφα στο συνοδικό Μέγαρο για να πρωτοκολληθούν.

 

Τέλος η υπόθεση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα, έχει διχάσει την Ιεραρχία, αφού κάποιοι εκ των Ιεραρχών εκφράζουν την συμπαράσταση τους στον κ. Παντελεήμονα, δηλώνοντας πως θα παραμείνουν μέχρι τέλος στο πλευρό του, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν την καθαίρεση του, αφού το επιβάλλουν οι νόμοι της Πολιτείας.

Εμφανίσεις: 38038
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!