Ο Σανιδάς ζητά εγγράφως την καθαίρεση Παντελεήμονα

ImageΟ Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς, απέστειλε σήμερα έγγραφο στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, και στον πρόεδρο

του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ. Μελέτιο Καλαμαρά, με το οποίο ζητά να πράξουν τα δέοντα για το Μητροπολίτη πρώην Αττικής, Παντελεήμονα, μετά τις δύο καταδικαστικές γι αυτόν δικαστικές αποφάσεις.

 

Ο Εισαγγελέας κ. Σανιδάς ζητά με το έγγραφό του να ενεργήσουν τα επιτασσόμενα από το άρθρο 160 του Ν. 5383/1932 περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία των 15 ημερών.

 

Επίσης, στο έγγραφό του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισυνάπτει και τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις για τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα.

 

Τέλος  υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παντελεήμων καταδικάστηκε με αμετάκλητες αποφάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών και του Αρείου Πάγου, σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση (κακούργημα) 160.000 ευρώ από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ.
Εμφανίσεις: 96383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!