Ολοκληρώθηκε η 3η Συνεδρία της Δ.Ι.Σ μηνός Μαϊου

ImageΣυ­νήλ­θε σή­με­ρα Πέμ­πτη, 7 Μα­ΐ­ου 2009, στην τρί­τη Συ­νε­δρί­α Της η Δια­ρκής Ι­ε­ρά Σύνοδος της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος, υ­πό την Προ­ε­δρί­α του Μα­κα­ρι­ω­τά­του

Αρχιεπισκό­που Α­θη­νών και Πάσης Ελ­λά­δος κ. Ι­ε­ρω­νύ­μου.

 

Κα­τά την ση­με­ρι­νή Συ­νε­δρί­α:

Η Δια­ρκής Ι­ε­ρά Σύ­νο­δος ε­πι­κύ­ρω­σε τα Πρα­κτι­κά της προ­η­γου­μέ­νης Συ­νε­δρί­ας.

 

Κα­τό­πιν η Δια­ρκής Ι­ε­ρά Σύ­νο­δος ε­νη­με­ρώ­θη­κε :

 

-Για τον Α­πο­λο­γι­σμό του Γρα­φεί­ου της Αν­τι­προ­σω­πεί­ας της Εκ­κλη­σί­ας μας στην Ευρω­πα­ϊ­κή Έ­νω­ση, για το οι­κο­νο­μι­κό έ­τος 2008 και για το α´ τρί­μη­νο του 2009, τον ο­ποί­ο υ­πέ­βα­λε στο σώ­μα ο Πα­νι­ε­ρώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Α­χα­ΐ­ας κ. Α­θα­νά­σιος, Διευθυν­τής του Γρα­φεί­ου.

 

Η Δια­ρκής Ι­ε­ρά Σύ­νο­δος, πα­ρέ­πεμ­ψε τον φά­κε­λο στην Ε.Κ.Υ.Ο. προς ε­νη­μέ­ρω­σή της.

 

-Α­πό την υ­πο­βλη­θεί­σα Έκ­θε­ση πε­πραγ­μέ­νων της Ει­δι­κής Συ­νο­δι­κής Ε­πι­τρο­πής Πα­ρα­κο­λου­θή­σε­ως Ευ­ρω­πα­ϊ­κών Θε­μά­των, σχε­τι­κά με την τρί­τη Η­με­ρί­δα για τα Στε­λέ­χη των Ι­ε­ρών Μη­τρο­πό­λε­ων Πε­λο­πον­νή­σου και Νή­σων Αι­γαί­ου και Ι­ο­νί­ου Πε­λά­γους, η ο­ποί­α πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο Δι­ορ­θό­δο­ξο Κέν­τρο της Εκ­κλη­σί­ας, την 31η Μαρ­τί­ου 2009.

 

Η Δια­ρκής Ι­ε­ρά Σύ­νο­δος ό­ρι­σε :

Τον Σε­βα­σμι­ώ­τα­το Μη­τρο­πο­λί­τη Ζα­κύν­θου κ. Χρυ­σό­στο­μο, με α­να­πλη­ρω­τή αυ­τού τον Σε­βα­σμι­ώ­τα­το Μη­τρο­πο­λί­τη Χαλ­κί­δος κ. Χρυ­σό­στο­μο, ως εκ­προ­σώ­πους της Εκ­κλη­σί­ας μας στην μι­κτή Ε­πι­τρο­πή του Υ­πουρ­γεί­ου Του­ρι­στι­κής Α­να­πτύ­ξε­ως, για την πε­ραι­τέ­ρω α­νά­πτυ­ξη του Προ­σκη­νυ­μα­τι­κού Του­ρι­σμού με­τα­ξύ των χω­ρών Ελ­λά­δος και Ρω­σί­ας.

 

-Τον Σε­βα­σμι­ώ­τα­το Μη­τρο­πο­λί­τη Μυ­τι­λή­νης, Ε­ρεσ­σού και Πλω­μα­ρί­ου κ. Ι­ά­κω­βο, ως εκ­πρό­σω­πο της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου, για τις ε­ορ­τα­στι­κές εκ­δη­λώ­σεις των Παυ­λεί­ων 2009, που δι­ορ­γα­νώ­νει η Ι­ε­ρά Μη­τρό­πο­λη Βε­ροί­ας και Να­ού­σης.

 

-Τον Θε­ο­φι­λέ­στα­το Ε­πί­σκο­πο Δι­αυ­λεί­ας κ. Δα­μα­σκη­νό και τον Ελ­λο­γι­μώ­τα­το Κα­θη­γη­τή κ. Αν­τώ­νιο – Αι­μί­λιο Τα­χιά­ο, ως εκ­προ­σώ­πους της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος στο Συ­νέ­δριο και τις ε­ορ­τα­στι­κές εκ­δη­λώ­σεις, τις ο­ποί­ες δι­ορ­γα­νώ­νει η Ορ­θό­δο­ξη Εκ­κλη­σί­α της Τσε­χί­ας προς τι­μήν των με­γά­λων Θεσ­σα­λο­νι­κέ­ων Ι­ε­ρα­πο­στό­λων Κυ­ρίλ­λου και Με­θο­δί­ου.

 

Τέ­λος η Δ.Ι.Σ. συ­ζή­τη­σε και έ­λα­βε α­πο­φά­σεις σχε­τι­κά με τρέ­χον­τα υ­πη­ρε­σια­κά ζη­τή­μα­τα. 
Εμφανίσεις: 63725
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!