Λάβρος ο πρώην Αττικής Παντελεήμονας

ImageΛάβρος είναι στην επιστολή του, προς τους 27 Αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονας,

οι οποίοι με κοινή επιστολή τους πριν λίγο καιρό αντέδρασαν για την απαλλαγή του κ. Παντελεήμονα από το εκκλησιαστικό δικαστήριο.

 

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονας στην αρχή της επιστολής του, μεταξύ άλλων τονίζει «απευθύνω την παρούσαν δια να εκφράσω την μεγάλην πικρίαν και απογοήτευσιν μου δια την επιστολήν διαμαρτυρίας μερίδος Ιεραρχών».

 

Απευθυνόμενος προς τους Μητροπολίτες ο κ. Παντελεήμονας κάνει λόγο για «μισαδελφίαν και εμπάθεια» τονίζοντας πως «Ομολογώ ότι δεν ανέμενα τοιαύτην και τοσαύτην μισαδελφίαν, εμπάθειαν και εχθρότητα από αδελφούς και εκπροσώπους του Θεού του ελέους και της αγάπης δι’ ένα αδελφόν τους, που διέρχεται δεινήν δοκιμασίαν και ταλαιπωρείται έως θανάτου».

 

Επίσης ο πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονας στην επιστολή του, κατηγορεί και τους 27 Μητροπολίτες, οι οποίοι όπως αναφέρει ζητούν «την κεφαλήν του επί πίνακι εις εφαρμογήν διατάξεως πολιτειακού νόμου προ ογδοήκοντα σχεδόν ετών θεσπισθέντος».

 

Ακόμη αναφέρει ότι «υπήρξε πανθομολογουμένη μεροληψία και προκατάληψις εις βάρος μου των ποινικών δικαστηρίων με παρεμβάσεις έξωθεν και άνωθεν».

 

Ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονας αναφέρθηκε και στα Μ.Μ.Ε, τα οποία χαρακτηρίζει σαρκοβόρα, τονίζοντας πως «θυσιάζουν τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς με τελικόν σκοπόν το υλικό κέρδος».

 

Τέλος πληροφορίες λένε πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνεδριάζει σήμερα, θα δρομολογήσει τις αποφάσεις της σχετικά με την υπόθεση μετά το Πάσχα, καθώς οι Αρχιερείς θέλουν να αποφύγουν τυχόν εντάσεις κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
Εμφανίσεις: 47311
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!