Βραβεύθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

ImageΤον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο βράβευσε το μεσημέρι για το ποιμαντικό και κοινωνικό του έργο ο Σύνδεσμος Φίλων

Ευρωπαϊκής Ιδέας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".

 

«Οι Έλληνες κρατάμε στα χέρια μας δύο πυρσούς, δάδες αναμμένες, λαμπάδες. Στο ένα ο πυρσός της Ορθοδοξίας, και στο άλλο η Ελλάδα μας. Στην Ορθοδοξία προπορεύεται ο Χριστός και η εκκλησία. Στην Ελλάδα προπορεύονται οι πρόγονοι μας, οι θυσίες τους και η ιστορία. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι θεσμοί του έθνους μας. Αυτούς υπερασπιζόμαστε, αυτούς υπηρετούμε» τόνισε κατά τη βράβευσή του, ο μητροπολίτης και κατέληξε:

 

«Ζήτω, η Ορθοδοξία, η Ελλάδα, η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη».

 

Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας, απευθυνόμενος προς τον μητροπολίτη, τόνισε ότι ο λόγος του αγγίζει τις καρδιές των Μακεδόνων και των Βορειοελλαδιτών γιατί «συνδυάζει το θρησκευτικό με το εθνικό» και πρόσθεσε :

 

«Θέλουμε μια εκκλησία που να μιλάει. Δε θέλουμε μια εκκλησία που να μη θίγει τα κακώς κείμενα, που απασχολούν τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας.

 

«Χρειάζονται οι μορφές, που να μιλούν ελληνικά, όχι καλά τα ελληνικά, αλλά ελληνικά. Κι εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που μιλάει ελληνικά καλύτερα από κάθε άλλον» επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας Αγης Κυνηγόπουλος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, ο πρόεδρος της «Παγκόσμιας Αδελφότητας για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα» Λάκης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του «Κέντρου Προβολής και Επικοινωνίας» Ντίνος Κωστόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Ορφανός και Θόδωρος Καράογλου, μητροπολίτες, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

 

Διαβάστηκαν επίσης, γραπτά μηνύματα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου και του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

 

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλούσιο εθνικό, εκκλησιαστικό και φιλανθρωπικό έργο του κ. Άνθιμου.
Εμφανίσεις: 62940
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!