Ο Ιερώνυμος δεν δέχθηκε την παραίτηση του Νικόλαου

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αρνήθηκε να δεχθεί την παραίτηση που του υπέβαλε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος

από τη θέση του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Αττικής.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος μιλώντας χθες για το θέμα, επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό αλλά θα λυθεί με σύνεση και ψυχραιμία.

 

Με επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο κ. Νικόλαος τονίζοντας ότι «Δεν αποδεχόμεθα την υποβληθείσα παραίτηση και δηλώνουμε την βούληση και επιθυμία όπως εξακολουθήσετε να ασκείτε τα καθήκοντα του Τοποτηρητή για την εξυπηρέτηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος της Εκκλησίας, όπως άλλωστε έχετε πράξει μέχρι τώρα».

 

Τέλος επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι ο νόμος περί εκκλησιαστικής δικαιοσύνης δεν επιτρέπει οποιαδήποτε αλλαγή της απόφασης του πρωτοβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου σύμφωνα με το οποίο ετέθη σε αργία ο Μητροπολίτης Παντελεήμων πρώην Αττικής. 
Εμφανίσεις: 57464
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!