Τρισάγιο τέλεσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ImageΈνας χρόνος πέρασε κιόλας, από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος στις 28 Ιανουαρίου 2008 εκοιμήθη

μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.

 

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, τέλεσε ιερό τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

 

Στο ιερό τρισάγιο παρευρέθηκαν κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και πλήθος πιστών.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά το πέρας του ιερού τρισάγιου εξήρε το έργο του προκατόχου του, τονίζοντας πως «Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα».

 

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος πρόσθεσε οτι «ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος προσέφερε έργο στην Εκκλησία, έργο το οποίο ίδιος σέβεται όπως άλλωστε σέβεται και την προσωπικότητα μακαριστού Χριστόδουλου».

 

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε, πως και ο ίδιος ως νέος Αρχιεπίσκοπος θα προσθέσει στο έργο του προκατόχου του για το καλό της Εκκλησίας.

 

Τέλος να αναφερθεί πως την ερχόμενη Κυριακή θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ο οποίος, αμέσως μετά θα κλείσει για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και οι λειτουργίες θα μεταφερθούν για όσο καιρό κριθεί απαραίτητο στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι.
Εμφανίσεις: 51599
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!