Αγωγή κατά της Ιεράς Συνόδου

ImageΔυσαρέσκεια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και τριγμούς στο αρχιεπισκοπικό περιβάλλον προκαλεί η σύγκρουση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής,

δικηγόρου κ. Χάρη Κονιδάρη με την Ιερά Σύνοδο.

 

Αιτία της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών στάθηκε η απόφαση που έλαβε τον περασμένο Ιούλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) να απολύσει τον κ. Κονιδάρη από την έμμισθη θέση του δικηγόρου της Νομικής Υπηρεσίας της Συνόδου που κατείχε παράλληλα με αυτή του επικεφαλής του αρχιεπισκοπικού Γραφείου Τύπου.

 

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου, ο οποίος θεωρώντας ότι αδικαιολογήτως διακόπηκε η συνεργασία του, κατέθεσε αγωγή κατά της Ιεράς Συνόδου (επομένως και εναντίον του προέδρου της και προϊσταμένου του στην Αρχιεπισκοπή, κ. Ιερωνύμου) με την οποία ζητεί συνολική αποζημίωση περίπου 60.000 ευρώ.

 

Η «σύγκρουση» έφτασε την περασμένη εβδομάδα και στη ΔΙΣ, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για τις ενέργειες του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δώδεκα συνοδικοί μητροπολίτες εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Αρχιεπίσκοπο και έκαναν λόγο για «λυπηρό γεγονός».

 

Στην αγωγή του, ο κ. Κονιδάρης, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι παρείχε νομικές συμβουλές στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για σημαντικά ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις, όπως το θέμα των ταυτοτήτων, η κρίση με το Πατριαρχείο, η υπόθεση της «κάθαρσης» στην Εκκλησία, η εξομολόγηση των μαθητών στα σχολεία και ο «γάμος» των ομοφυλοφίλων.

 

«Ενεχείριζα προς τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο αυστηρώς προσωπικά σημειώματα λόγω του άκρως εμπιστευτικού χαρακτήρα των θεμάτων που χειριζόμουν», υπογραμμίζει.

 

«Ήταν μια επαγγελματική σχέση χωρίς αντίκρισμα», υποστηρίζει στην «Κ» ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Οικονομικής Υπηρεσίας, μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, και προσθέτει: «Δεν είναι θέμα ποιου συνεργάτης ήταν. Σταμάτησα τη μισθοδοσία διότι διαπίστωσα ότι δεν προσφέρει υπηρεσίες. Οταν το ζήτημα έφτασε στη ΔΙΣ διαπιστώθηκε ότι παρατύπως είχε προσληφθεί και αποφασίσθηκε η λύση της συνεργασίας».

 

Η «υπόθεση Κονιδάρη» συζητείται πλέον έντονα στους διαδρόμους του συνοδικού μεγάρου και προβληματίζει πολλούς ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ταυτόχρονα φαίνεται να προκαλεί και κλυδωνισμούς στο αρχιεπισκοπικό περιβάλλον.

 

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, στενός συνεργάτης του κ. Ιερώνυμου, χωρίς θεσμικό ρόλο, φέρεται να στηρίζει τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

 

«Είναι πρωτοφανές γεγονός ο διευθυντής του αρχιεπισκοπικού Γραφείου Τύπου να σύρει στα δικαστήρια τον Αρχιεπίσκοπο και ολόκληρη τη Σύνοδο», επισημαίνει στην «Κ» συνοδικός μητροπολίτης.

 

Οπως όλα δείχνουν η συνέχεια της υπόθεσης θα γραφτεί στο ακροατήριο...
Εμφανίσεις: 62177
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!