Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στον Πειραιά

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η εορτή των Θεοφανίων στο πρώτο λιμάνι της Ελλάδας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αφού τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιά, μετέβη στο λιμάνι ρίχνοντας τον Τίμιο Σταυρό ανάμεσα σε τρία ναρκαλιευτικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Στα παγωμένα νερά του Πειραιά βούτηξαν, άνδρες, Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων και ανέσυραν όλοι μαζί τον Τίμιο Σταυρό.

 

Αμέσως μετά οι άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα που βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προσέφερε σε όλους ένα αναμνηστικό δώρο.

 

Μετά το πέρας της Τελετής του Καθαγιασμού των Υδάτων η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, η οποία εκπροσώπησε την Κυβέρνηση δήλωσε «Η σημερινή μέρα, μια μέρα πολύ ουσιαστική και συμβολική για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό, ας αποτελέσει και μια αφετηρία για την κοινωνική δικαιοσύνη και για προοπτική στην κοινωνία μας».

 

Τέλος να αναφερθεί πως στην τελετή παρέστησαν ακόμη και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, Κωνσταντίνα Μπέη, ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, βουλευτές απ' όλα τα κόμματα, εκπρόσωποι φορέων του Πειραιά και πλήθος κόσμου.
Εμφανίσεις: 58065
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!