Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου για τον Παλαιστινιακό λαό

ImageΟ Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Λωρίδα της Γάζας, έκανε σήμερα

τις εξής δηλώσεις:

 

«Έχω την ύψιστη τιμή να είμαι διάδοχος του αειμνήστου Μητροπολίτου Ζακύνθου Χρυσοστόμου Δημητρίου, του Ιεράρχη εκείνου που κατά την διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής, διέσωσε άπαντες τους Εβραίους της Ζακύνθου με ορατό τον κίνδυνο της ζωής του» συνεχίζοντας «σήμερα αυτό που συμβαίνει σε βάρος του ταλαιπωρημένου λαού της Παλαιστίνης δεν μπορεί να με αφήσει ασυγκίνητο».

 

Ακόμη ο Μητροπολίτης Ζακύνθου δήλωσε πως «Για τον παραπάνω λόγο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και καταδίκασης της συνεχιζόμενης πολεμικής επιχείρησης του Ισραήλ, ματαιώνεται η αποψινή καθιερωμένη επίσημη μετάβαση μου από τον Καθεδρικό Ναό στο Μητροπολιτικό Μέγαρο καθώς επίσης τα κάλαντα, η ομιλία και όλη η εν γένει εκτός Ναού εθιμική τελετή».

 

Επίσης ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε «Παραμένει σήμερα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, η εντός του Καθεδρικού Ναού Ακολουθία του Όρθρου των Θεοφανείων με Θεία Λειτουργία, Μεγάλο Αγιασμό, Λιτανεία και Αγιασμό των Υδάτων».

 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κατέληξε λέγοντας «Ευχόμεθα να επικρατήσει η Ειρήνη στην περιοχή και σε ολόκληρο τον Κόσμο».
Εμφανίσεις: 31835
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!