Βολές Άνθιμου κατά Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

ImageΑιχμές κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για όσα είπε σε συνέντευξή του αναφορικά με τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας

και την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, άφησε χθες ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

 

Σε δηλώσεις του μετά τη Θεία Λειτουργία, ο κ. Άνθιμος έδειξε τον κόσμο που είχε γεμίσει την Εκκλησία, όπως και άλλες σε όλη τη χώρα και διερωτήθηκε εάν από εδώ και πέρα θα πρέπει αυτός ο κόσμος να δηλώνει εάν είναι της εκκλησίας ή του κράτους.

 

«Επειδή θα χωρίσουμε, πρέπει να βγάλουμε τις εικόνες από τα δικαστήρια; Πρέπει να βγάλουμε τις εικόνες από τα σχολεία; Πρέπει να αλλοιώσουμε τη διδασκαλία των θρησκευτικών μαθημάτων; Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε προσευχή; Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε δοξολογίες στις μεγάλες εθνικές εορτές; Πρέπει να παύουμε να είμαστε όλες οι αρχές μαζί στις τοπικές εορτές, που τελούνται στις επαρχίες και που είναι οι ωραιότερες εορτές ενότητας και αγάπης και πολιτισμού και παραδόσεως και που τις ζούμε όλοι, όπου υπάρχουν τιμώμενοι άγιοι στις μεγάλες εορτές;».

 

Ακόμη πρόσθεσε: «Είναι συνεργασία κράτους και πολιτείας ο νόμος που είναι να ψηφιστεί για το σύμφωνο της διαβίωσης. Αυτό είναι αίσχος».

Όπως όλα δείχνουν, ο Μητροπολίτης Άνθιμος ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους μέσα στην Ιεραρχία, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αντίθετου πόλου απ' αυτόν του Αρχιεπισκόπου.
Εμφανίσεις: 53918
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!