Ευχές Αρχιεπισκόπου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ImageΠαναγιώτατε και Θειότατε Αρχιεπίσκοπε Κωνσταντινουπόλεως, Νεας Ρωμης και Οικουμενικέ Πατριάρχα, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος,

κύριε Βαρθολομαίε, την Υμετέραν Θειοτάτην Παναγιότητα εν Κυρίω κατασπαζόμενοι υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

 

Ιδού και αύθις, ως αστήρ υπέρλαμπρος, η Μητρόπολις των Εορτών, η της του Θεού Λόγου σωτήριος ενσάρκωσις δηλονότι, επέλαμψεν εν τω νοητώ στερεώματι της του Χριστού Εκκλησίας.

 

Ιδού ημέρα Κυρίου διαυγάζει και φωσφόρως ανατέλλει καταυγασθείσα υπό του φωτός του Ηλίου της Δικαιοσύνης, Όστις εκ Παρθένου γεννάται εν φάτνη αλόγων, ίνα την αλογίαν λύση και την πριν πεσούσαν εικόνα αναστήση.

 

Δεύτε ουν και ημείς, μετά αγγέλων και των ποιμένων δοξολογούντες τον ως Παιδίον νέον δι' ημάς γεννηθέντα προ αιώνων Θεόν παρακαλέσωμεν Αυτόν, ίνα γνωρίση ημίν οδόν εν η πορευσόμεθα εν μέσω του συνέχοντος και μαστίζοντος τον σύγχρονον κόσμον βαθέος σκότους της αγνωσίας και της εκ του Θεού αποστασίας.

 

Εν τω εξ αιτίας του σκότους τούτου ενσκύψαντι δριμυτάτω χειμώνι της απελπισίας, ήτις έχει καταλάβει τον κόσμον εκ της επικρατούσης οικονομικής κρίσεως, και της εξ αυτής αναφυείσης ανασφαλείας δια το μέλλον, ήτις κατέχει τας καρδίας των μη εις την προνοητικήν αγαθότητα του Κυρίου πιστευόντων και ως εκ τούτου παραπαιόντων, ιδού, Αστήρ φαεινός και υπέρλαμπρος και αύθις ανατέλλει εν τη Ανατολή μηνύων την σωτήριον ενσάρκωσιν Χριστού του Θεού ημών και προσκαλών ημάς, ίνα αυτόν ακολουθήσωμεν ένθα οδεύει, ίνα και πάλιν ανακτήσωμεν τον σωστόν προσανατολισμόν ημών και εν ασαλεύτω ελπίδι αταράχως βαδίσωμεν την οδόν της ημετέρας ανακλήσεως, ην εχάραξεν δι' ημάς ο εκ Παρθένου γεννηθείς της Μεγάλης πατρώας βουλής Άγγελος.

 

Την σωτήριον Αυτού γέννησιν εορτάζοντες και την εις τον κόσμον εν σαρκί έλευσιν Αυτού νοερώς προϋπαντώντες, νόμου φιλίας αντεχόμενοι, φιλαδελφίας γνώμην αναλαβώμεθα εν αλλήλοις ειρηνεύοντες και εν συμφρονούντες∙ και εν τω συνδέσμω της αγάπης, συνδεόμενοι ως φιλάδελφοι δώμεν δόξαν ομού, αγαπητέ και εν Χριστώ τιμιώτατε Αδελφέ και συλλειτουργέ, τω δεσπότη των όλων, τω κόσμον άγαν αγαπήσαντι και δόντι λύτρον τον Υιόν Αυτού τον αγαπητόν, νέμοντι πάσιν ειρήνην και διατρανώσωμεν τοις πάσιν, ότι ο ειρήνης πρύτανις Χριστός προέρχεται ειρηνεύσαι τα σύμπαντα και σώσαι τον άνθρωπον∙ ότι έρχεται ο Χριστός τον πονηρόν συντρίψαι, τους εν σκότει φωτίσαι και λύσαι τους δεσμίους και ότι πτωχός ο πλούσιος γίνεται, πτωχίζων τους κακία πλουτίζοντας.

 

Τούτου ουν δεόμενοι και εις Αυτόν την πάσαν ελπίδα ημών ανατιθέμενοι δεόμεθα, ίνα επιδαψιλεύη ακύμαντον τον πλουν και εύδρομον την επί τα πρόσω πορείαν της νοητής Αυτού ολκάδος, της από περάτων έως περάτων της γης Αγιωτάτης Εκκλησίας, ασάλευτον αναδεικνύων Αυτήν υπό των εναντίων ανέμων και υπερτέραν των σκοπέλων και συμπληγάδων.

 

Τη δε καθ  Υμάς Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, Υμίν τε, τω θεία βουλή Σεπτώ και σεβασμιοποθήτω Προκαθημένω Αυτής τω ευαγεί Κλήρω και θεολέκτω Λαώ αδελφικόν και εγκάρδιον διαβιβάζομεν ασπασμόν, δεόμενοι του δι' ημάς σαρκί νηπιάσαντος, ίνα Αυτήν διαφυλάττη ασινή και υπερτέραν πάσης προσβολής του αντικειμένου, και ανυψοί αυτήν από δόξης εις δόξαν.

 

Επί δε τούτοις την Υμετέραν Σεπτήν Κορυφήν και αύθις εορτίω και αδελφικώ φιλήματι εν Χριστώ Ιησού τεχθέντι κατασπαζόμενοι μετ' αγάπης διατελούμεν.

 

Χριστούγεννα 2008.

Εμφανίσεις: 33445
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!