Ο Υπουργός Υγείας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

ImageΟ Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τον Αρχιεπίσκοπο

Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

 

Ο κ. Αβραμόπουλος, συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Πρόνοιας κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τη Γενική Γραμματέα Ψυχικής Υγείας κα Μαρία Τροχάνη.

 

Ο κ. Αβραμόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έκαναν τις εξής δηλώσεις:

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγκαινιάζουμε από σήμερα μία νέα εποχή στις σχέσεις ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και την Ελληνική Πολιτεία, σε θέματα που αφορούν στην κοινωνική συνοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο, πρώτα απ΄ όλα για τη φιλοξενία και την υποδοχή σήμερα στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο αλλά κυρίως, για την ουσιαστική συνεργασία που είχαμε μαζί με τους συνεργάτες μας και, που όπως είπα, εγκαινιάζουν μια καινούργια εποχή.

 

Είμαστε στην πρώτη γραμμή, σε συλλογική και κοινή δράση, για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, για να βοηθήσουμε τις αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδες, τους πρόσφυγες και να ενεργοποιήσουμε στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης τον εθελοντισμό, που τόσα λαμπρά δείγματα έχει δώσει και από πλευράς της Εκκλησίας.

 

Όπως γνωρίζετε, η Πολιτεία έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες και έχει ανακοινωθεί η σύσταση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής. Του Ταμείου, που έχει σκοπό να καταπολεμήσει τη φτώχεια και να βοηθήσει ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

 

Προσκάλεσα τον Μακαριώτατο, να συμμετέχει και η Εκκλησία με Εκπρόσωπό της, που ο ίδιος θα ορίσει.

 

Το σημαντικό από αυτή τη συνάντηση είναι, ότι πλέον αποφασίζουμε να συντονίσουμε κοινές δράσεις πάνω σε κοινά προγράμματα και κοινούς στόχους.

 

Συγκροτείται δε, και μία καταρχήν κοινή ομάδα εργασίας, που θα μετεξελιχθεί και σε ένα θεσμικό όργανο στο μέλλον, που θα καταθέσει και θα προετοιμάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση στον Μακαριώτατο και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σηματοδοτώντας τα επόμενα κοινά μας βήματα.

 

Και πάλι θέλω να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και για τις τόσο σημαντικές και ουσιαστικές αποφάσεις, που από κοινού πήραμε.

 

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό και τον κ. Υφυπουργό για τη σημερινή μας συνεργασία. Ήδη, δόθηκε η ευκαιρία αυτές τις ημέρες και έγινε λόγος για το έργο το προνοιακό από πλευράς Εκκλησίας.

 

Το θεωρώ αυτονόητο ένα τέτοιο έργο, να είναι καρπός συνεργασίας της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Και γύρω από αυτό το θέμα, περιστράφηκε η συζήτηση.

Και συμφωνήσαμε, ότι από κοινού θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερα το έργο, για τους ανθρώπους που υποφέρουν και δυσκολεύονται σήμερα.

Εμφανίσεις: 75431
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!