Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Πετραλιά

ImageΣυνάντηση με την Υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλία είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και η Υπουργός είχαν συνάντηση περίπου δύο ώρες, όπου συζήτησαν για κοινές δράσεις με στόχο τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Πετραλιά δήλωσε πως «ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση για κοινά θέματα. Έχουμε παράλληλες δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες, για προγράμματα φτώχειας, για τα προγράμματα της ελληνομάθειας στους μετανάστες και τις μονογονεϊκές οικογένειες».

 

Επίσης η Υπουργός Απασχόλησης τόνισε ότι «Είχαμε πραγματικά τη δυνατότητα της συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος. Επίσης, συζητήσαμε και θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό των κληρικών και ειδικότερα, θέματα του ασφαλιστικού νόμου. Έχουμε θέματα να λύσουμε, με εγκυκλίους, μετά το νέο ασφαλιστικό νόμο. Είχαμε μια καλή συνεργασία και πάντοτε χαίρεται κανείς να συνομιλεί με τον Μακαριώτατο».

Κλείνοντας η Υπουργός σημείωσε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα με το εφάπαξ των κληρικών, αλλά ούτε και με την περιουσία του ταμείου των κληρικών, καθώς ο νόμος τα ξεκαθαρίζει όλα».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση, τονίζοντας πως «Ήταν μια πολύ γόνιμη και δημιουργική συζήτηση και πιστεύω ότι προέκυψε ωφέλεια από αυτή τη συνεργασία στους τομείς, που ήδη ανέφερε η κυρία Υπουργός».

 

Τέλος να αναφερθεί πως αύριο Τετάρτη στις 10:00 το πρωί, θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Εμφανίσεις: 65207
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!