Επίτιμος Διδάκτωρ θα αναγορευθεί ο Μεσογαίας Νικόλαος

ImageΗ Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, θα τιμήσει αυτές τις ημέρες τον Μητροπολίτη Μεσογαίας

και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο.

 

Έτσι τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008, και ώρα 19:00, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος θα ομιλήσει με θέμα:

 

πιστήμη – Θεολογία: Από το ακατανόητον του κτιστού

στο μεθεκτόν του ακτίστου" όπου μέσα από τα επιτεύγματα τής πιο σύγχρονης επιστήμης θα προσπαθήσει να καταδείξει τη διαχρονική δύναμη της Ορθόδοξης Θεολογικής μαρτυρίας.

 

Να αναφερθεί πως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 13 Απριλίου το 1954 στην Θεσσαλονίκη.

 

Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Harvard και το MIT (ΗΠΑ), όπου και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό.

 

Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό εργαστήριο του New England Deaconess Hospital (ΗΠΑ) και παραλλήλως διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Διαστημικής Εταιρείας των Ηνωμένων Πολιτείων NASA και της εταιρείας Arthur D. Little.

 

Επίσης δίδαξε σε σεμινάρια του Harvard και του Μ.Ι.Τ, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ακόμη σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών και ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε διευθυντής του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκάρη μοναχός στις 18 Μαρτίου 1989 στην Ιερά Μονή Στομίου Κονίτσης και την επομένη χειροτονήθηκε Διάκονος και εν συνέχεια Πρεσβύτερος στις 10 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

 

Αργότερα ενεγράφη στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας.

 

Από το 1990 έως και το 2004 διακονούσε ως εφημέριος το αγιορείτικο Μετόχι της Αναλήψεως (Μονής Σίμωνος Πέτρας) στο Βύρωνα.

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής εξελέγη στις 26 Απριλίου 2004 και χειροτονήθηκε στις 30 Απριλίου 2004 από το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο συμπαραστατούμενο από 15 Αρχιερείς στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Τέλος να αναφερθεί πως είναι ο δεύτερος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, μετά τον Σεβασμιώτατο κ. Αγαθόνικο και εκατοστός δέκατος έβδομος από τον Απόστολο Παύλο έως σήμερα.

Εμφανίσεις: 92216
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!