Μεϊμαράκης: "Μας έχετε κερδίσει με την σεμνότητα σας"

ImageΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2008, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

κ. Ιερώνυμο, ο οποίος νωρίτερα είχε προεξάρχει στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία για τον εορτασμό της προστάτιδος του στρατοπέδου "ΠΑΠΑΓΟΥ", Παναγίας της Παντάνασσας.

 

Υποδεχόμενος τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

 

"Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας, σήμερα που γιορτάζουμε, να σας υποδεχόμαστε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ως Πολιτεία έχουμε κατοχυρώσει μεν την ανεξιθρησκία, αλλά όλοι ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις με την Ορθοδοξία είναι άρρηκτα συνδεμένες. Γι' αυτό την ευλογία σας την έχουν ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλες οι μεγάλες εορτές και εθνικές μάχες εορτάζονται ταυτόχρονα. Πράγματι η χριστιανοσύνη με τις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν γράψει αυτές τις κοινές ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας.

 

Πολύ περισσότερο είναι μεγάλη χαρά και τιμή που υποδεχόμαστε εσάς και ως πρόσωπο Μακαριότατε, γιατί στο λίγο χρονικό διάστημα μας έχετε κερδίσει με την απλότητά σας, με τη σεμνότητά σας και με την αγάπη σας προς όλους τους ανθρώπους.

 

Δεν είναι λόγια κολακείας και δεν μπορούν να παρερμηνευτούν. Είναι λόγια από την καρδιά μας, τα αισθανόμαστε και για αυτό και σας τα λέω.

 

Μακαριώτατε, πραγματικά χαιρόμαστε για τη μεγάλη κοινωνική αποστολή της Εκκλησίας που διακονείτε.

 

Πιστεύουμε ότι η αγάπη σας είναι δεδομένη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ότι ευλογείτε τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων πάντα για το καλό, πάντα για την άμυνα της χώρας και την ασφάλεια των πολιτών. Και σας περιμένουμε και σε άλλα στρατόπεδα για να μας ευλογήσετε.

 

Σας εύχομαι χρόνια πολλά και σας ευχαριστούμε για την μεγάλη τιμή την οποία μας κάνατε".

 

Απαντώντας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δήλωσε:

 

"Κύριε Υπουργέ, εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία και τη χαρά αυτή που μου δίνετε σήμερα. Και να σας πω ότι το αισθάνομαι χρέος και ευχαρίστηση μεγάλη το ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να λειτουργήσω στο ναό της Παναγίας σήμερα.

 

Αισθάνομαι χρέος πραγματικά κάθε φορά όταν παρουσιάζεται μια περίπτωση να βρίσκομαι σε αυτούς τους χώρους.

 

Υπερηφανεύομαι, είδα και τους διοικητάς που είχαμε στη Θήβα, ότι στο στρατόπεδο των Θηβών έκαμα την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας επί 40 χρόνια συνέχεια χωρίς να λείψω μια φορά. Επομένως δικαιούμαι συντάξεως.

 

Χαίρομαι πάρα πολύ, αλλά αυτό που είπατε είναι πολύ σπουδαίο κύριε Υπουργέ. Ότι οι σχέσεις της Παναγίας και του γένους μας γενικότερα με τον στρατό με τις οποιεσδήποτε μορφές διαμέσου των αιώνων είναι διαχρονική. Δεν είναι ούτε ευκαιριακή, είναι δια μέσου των αιώνων αυτή η σχέση. Και για αυτό και η Παναγία μας έχει και πολλά ονόματα που έχουν σχέση και με τον χώρο σας. Λέγεται και Οδηγήτρια, λέγεται και Στρατηγός, λέγεται και Αρχιστράτηγος.

 

Και κάθε φορά όταν γίνονται διάφορες τελετές στρατιωτικές, όταν λέγεται το ΥΠΕΡΜΑΧΩ που ακούμε το σήμα εκεί να σταθούν τα παιδιά όπως πρέπει, αυτές οι σχέσεις είναι διαχρονικές. Η εποχή μας έχει προβλήματα όπως όλες οι εποχές εξάλλου. Δεν υπάρχει εποχή που να μην έχει προβλήματα. Απλώς πρέπει ο τρόπος να βρεθεί που να αντιμετωπίζονται.

 

Σήμερα η μετακίνηση των λαών, των ρευμάτων, των ιδεών είναι ένα πρόβλημα αλλά δεν είναι πρώτη φορά που έχουν γίνει αυτά τα πράγματα. Εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι μόνο η δική σας η χαρά είναι και χαρά δική μου και των συνεργατών μου αλλά και του λαού μας. Διότι όπως είπα το απολυτίκιο των ημερών αυτών συνέχεια λέει ότι είναι μεγάλη χαρά το ότι η Παναγία γεννήθηκε και το γιορτάζουμε.

 

Θα ήθελα να προσέχετε εδώ το Σώμα των ιερέων, να τους αγαπάτε. Ελλείψεις έχουμε όλοι μας. Πρώτα εμείς οι μεγαλύτεροι, μετά οι μικρότεροι. Αλλά για αυτό είμαστε για να διορθώνουμε τις ελλείψεις.

 

Σας εύχομαι καλή δύναμη, σας καμαρώνουμε, σας παρακολουθούμε από κοντά και σε εσάς και τους υφυπουργούς σας και τους συνεργάτες σας, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και ευχόμαστε συνεχώς είτε συνειδητά το θέλουμε ή καμιά φορά και ασυνείδητα μέσα στην ροή των πραγμάτων πάντοτε οι Ένοπλες Δυνάμεις είσαστε μέσα στην σκέψη μας. Εύχομαι λοιπόν καλή δύναμη, προκοπή, υγεία και εν επιφυλακή πάντοτε".

 

Τέλος ο κ. Υπουργός τόνισε:

 

"Χρειάζεται η επιφυλακή γιατί όπως γνωρίζετε η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δυνάμεις ειρήνης που θέλουν να προστατεύουν και να συνεισφέρουν στην ειρήνη.

 

Και για αυτό και πιστεύω ότι οι επενδύσεις στην άμυνα είναι τελικά επενδύσεις στην ειρήνη, είναι επενδύσεις για τον άνθρωπο, για την ανάπτυξη, για την κοινωνική συνοχή.

 

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα και σας ευχόμαστε να είστε πάντα καλά, με υγεία".

Εμφανίσεις: 47986
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!