Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνεδρία της ΔΙΣ

ImageΣυνήλθε σήμερα Τετάρτη 3.9.2008, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Σεπτέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 152ας Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία

του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Συνοδος :

 

Α. Ε­πι­κύ­ρω­σε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

 

Β. Ε­νέ­κρι­νε τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2008. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 885 και το ποσό ανέρχεται στα 193.218 .

 

Γ. Όρισε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνο και Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο ως Μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας, για την τριετία από 1ης Σεπτεμβρίου 2008 έως 31ης Αυγούστου 2011, και ανανέωσε την θητεία των υπολοίπων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ως ακολούθως :

 

Τακτικά Μέλη τους κ.κ. Καθηγητές – Πρωτοψάλτες Αθανάσιο Βουρλή, Γεώργιο Φίλια, Αχιλλέα Χαλδαιάκη, Δημήτριο Μπαλαγεώργο και Κωνσταντίνο Καραγκούνη, και Αναπληρωματικά Μέλη τον Πρεσβύτερο κ. Σπυρίδωνα Αντωνίου, και τους Καθηγητές – Πρωτοψάλτες Θωμά Αποστολόπουλο, Δημήτριο Νεραντζή, Θεόδωρο Βασιλείου και Γεώργιο Χατζηχρόνογλου. Εισηγητικό Μέλος διόρισε τον Διευθυντή του Ιδρύματος Ελλογιμώτατο Καθηγητή κ. Γρηγόριο Στάθη.

 

Δ. Με­τά από την χθεσινή Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την στενώτερη συνεργασία με την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, όρισε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Περιστερίου κ. Χρυσόστομο και Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο ως εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να συνεργαστούν με το πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, για την υλοποίηση του σκοπού αυτού.

 

Ε. Δι­ό­ρι­σε τους ως κάτωθι Μέλη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Βιοηθικής, η οποία έχει συσταθεί βάσει του υπ’ αριθμ. 101/1998 Κανονισμού της Ιεράς Συνόδου, με ενιαύσια θητεία : Πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, Μέλη τους Ελλογιμωτάτους Καθηγητές κ.κ. Γεώργιο Γαλίτη, Γεώργιο Μαντζαρίδη, Κωνσταντίνο Σκουτέρη, Γεώργιο Δαΐκο, Αντώνιο Κουτσελίνη, Σταύρο Μπαλογιάννη, Γεώργιο Μανιάτη, Ισμήνη Κριάρη - Κατράνη και Συμβούλους τους κ.κ. Δημήτριο Μπούμπα, Κωνσταντίνο Πάγκαλο και Χαράλαμπο Παμπούκη.

 

Στ. Στο δεύτερο μέρος της σημερινής Συνεδρίας, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Ανωνύμου Εταιρείας «Διαχείρισης Χώρων Σταθμεύσεως Αυτοκινήτων Α.Ε.», Σε­βα­σμι­ώ­τα­το Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Σέργιο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής κ. Γεώργιο Γκανέτσο, Διδάκτορα Χημικό Μηχανικό.

 

Ακολούθησε η ενημέρωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από τον Πρόεδρο του Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη», Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, για την πορεία και το έργο του Οργανισμού.

 

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ανωτέρω για την ενημέρωση του Σώματος.

 

Ζ. Τέ­λος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εμφανίσεις: 72033
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!