Συνέρχεται η νέα Διαρκής Ιερά Σύνοδος

ImageΣυνέρχεται από αύριο Τρίτη 2 έως Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 152ης Συνοδικής  Περιόδου 2008 - 2009,

για τις  Συνεδρίες του μηνός Σεπτεμβρίου.

 

Η νέα Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα αποτελείτε από τους εξής Μητροπολίτες:

 

Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος, Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Αθηναγόρας, Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος, Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος, Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Νικόδημος, Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Κίτρους κ. Αγαθόνικος, Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας κ. Νικηφόρος.

 

Πρέπει να σημειωθεί πως τα 12 νέα Μέλη της ΔΙΣ, έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ κρίσιμα θέματα, τα οποία βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα.

 

Ένα ζήτημα είναι αυτό που αφορά την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, το οποίο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά της Εκκλησίας.

 

Ακόμη ένα ζήτημα είναι η καύση των νεκρών, που ήδη με τροπολογία που έχει ψηφισθεί στη Βουλή, επιτρέπεται η καύση των νεκρών, αλλοδαπών ή ημεδαπών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η επιλογή έχει ρητά εκφρασθεί από τον εκλιπόντα ή από συγγενείς του εξ αίματος ή αγχιστείας και εφόσον επιτρέπεται από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

 

Τέλος με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται και το τελικό πόρισμα του Οικονομικού Ελέγχου της Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύη» καθώς επίσης και της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΣΥΜΕΑΝ, το οποίο θα είναι έτοιμο περίπου σε τρείς μήνες.
Εμφανίσεις: 40207
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!