Επιστολή ετοιμάζει η Ιερά Σύνοδος για τα Θρησκευτικά

ImageΕπιστολή ετοιμάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για ανάκληση της εγκυκλίου για την απαλλαγή από το

μάθημα των Θρησκευτικών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, δεν είναι ικανοποιημένη από το Υπουργείο σχετικά με την στάση που έχει κρατήσει για το μάθημα των Θρησκευτικών.

 

Η Ιερά Σύνοδος στην επιστολή της θα ζητά να παραμείνει το μάθημα υποχρεωτικό, επικαλούμενη το άρθρο 16, εδ.2 του Συντάγματος.

 

Ιεράρχες τονίζουν πως « το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για τον Έλληνα Ορθόδοξο μαθητή και διδάσκεται σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα επίσημα υποχρεωτικά αναλυτικά ωρολόγια προγράμματα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας».

 

Επίσης πληροφορίες λένε πως πολλοί ιεράρχες επιθυμούν οι μαθητές που θέλουν απαλλαγή από το μάθημα, να υπογράφουν μία δήλωση, ότι δηλαδή δεν είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι αλλά το ίδιο θα ισχύει και για όσους έχουν βαπτιστεί  Χριστιανοί.

 

Τέλος οι Ιεράρχες στο άρθρο 16 που επικαλούνται τονίζουν ότι εκεί αναφέρεται πως «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλαση τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ:

 

"Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι για τον Έλληνα Ορθόδοξο μαθητή υποχρεωτικό, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του άρθρου 16, παρ. 2 του ισχύοντος Συντάγματος και διδάσκεται σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα επίσημα υποχρεωτικά αναλυτικά ωρολόγια προγράμματα που έχουν καθορισθεί από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα διαλαμβάνει η υπ’ αριθμ. 61723/Γ2/ 13.6.2002 Εγκύκλιος του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων".

Εμφανίσεις: 71799
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!