Μητροπολίτης Άνθιμος για Σκοπιανούς και Στυλιανίδη

ImageΛάβρος ήταν για ακόμη μια Κυριακή ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος στο κήρυγμα του εξαπέλυσε βολές προς τους Σκοπιανούς, με αφορμή το «παιχνίδι των επιστολών»

από τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό Νικολά Γκρουέφσκι με τον ΟΗΕ.

 

Ο κ. Άνθιμος τόνισε στο κήρυγμα του πως "Δεν μας έφτανε μέχρι στιγμής το θέμα αναγνώρισης της μακεδονικής μειονότητας, εθνότητας και γλώσσας, τώρα ζητούν και αναγνώριση της μακεδονικής ορθόδοξης εκκλησίας από την ελληνική κυβέρνηση".

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Άνθιμος ερωτηθείς για το Σκοπιανό δήλωσε:

 

"Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την λύση του προβλήματος αυτού, γιατί έχουμε κάνει όπως λέω εδώ και χρόνια με ένα λαό ο οποίος έχει πονηρία, έχει ιδιοτέλεια, έχει αναποφασιστικότητα, δεν μπορεί να προσδιορίσει την υπόσταση του, δεν ξέρει ακόμη τι είναι, και αντί να θελήσουν να τους βοηθήσουμε εμείς όπως κάνουμε, μας ζητούν να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου Μακεδονία, μα αυτό είναι χρόνια εκεί πέρα, αυτοί βάλανε τώρα το δικό τους".

 

Επίσης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος αναφέρθηκε και στην νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το μάθημα το θρησκευτικών τονίζοντας: "Ο θεολογικός κόσμος της χώρας, είναι μια πολύ μεγάλη πνευματική δύναμη στην οποία δυστυχώς δεν την υπολόγισε ο κ. Στυλιανίδης, τον οποίο ιδιαίτερα εκτιμώ και αγαπώ και τον γνωρίζω".

 

Ακόμη τόνισε ότι "δεν μπορώ να καταλάβω πως εδέχθηκε τις προτάσεις αυτές, αλλά και την δεύτερη εγκύκλιο του γραμματέως του Υπουργείου για την οποία ισχύει «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», ότι έλεγε η πρώτη έλεγε και η δεύτερη".

 

Τέλος ο κ. Άνθιμος έκανε μια πρόταση προς τον Υπουργό λέγοντας "Εγώ τουλάχιστον έκανα σήμερα μια πρόταση και είπα! Για να ησυχάσουμε χωρίς να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, αλλά είναι μια λύση που δικαιολογεί τα πράγματα! Να επαναφέρετε την εγκύκλιο της κυρίας Γιαννάκου".
Εμφανίσεις: 60865
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!