Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας στην Τήνο

ImageΜε κάθε επισημότητα, και με την παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας του τόπου, αλλά και χιλιάδων προσκυνητών, έγινε στην Τήνο

ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

Στην πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, όπου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Τήνου , χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνεπικουρούμενος από τους Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεο, τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο, τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο και τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

 

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου, με τις συζύγους τους, βουλευτές, ο ΓΓ της περιφέρειας Αιγαίου και οι επικεφαλής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και των δήμων Τήνου, Εξωμβούργου και Μυκόνου.

 

Για τη σημασία του διπλού εορτασμού (η γιορτή της Παναγίας και η επέτειος του τορπιλισμού της 'Ελλης, το 1940) μίλησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος έστειλε μήνυμα ειρήνης και αδερφοσύνης στους απανταχού πιστούς της Ορθοδοξίας.

 

Να αναφερθεί πως η Θεία Λειτουργία ξεκίνησε στις 08.30 και ολοκληρώθηκε στις 10.30, λίγο μετά την άφιξη στο νησί -με ελικόπτερο- του Προέδρου της Δημοκρατίας και την έλευσή του στο ναό της Ευαγγελίστριας.

 

Η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης άρχισε με εικοσάλεπτη καθυστέρηση και κατέληξε -εν μέσω πλήθους προσκυνητών- στην εξέδρα των επισήμων, όπου εκφωνήθηκαν οι σύντομοι χαιρετισμοί.

 

Με την ολοκλήρωση του εκκλησιαστικού τελετουργικού, λίγο μετά τις 12, οι εκπρόσωποι πολιτείας και εκκλησίας επιβιβάσθηκαν σε σκάφος του πολεμικού ναυτικού και έπλευσαν ως το σημείο του τορπιλισμού της "Έλλης", έξω από το λιμάνι της Τήνου, όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έριξε στεφάνι στον υγρό τάφο των ανδρών του ιστορικού καταδρομικού.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εμφανίσεις: 101293
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!