Παρέμβαση Άνθιμου για το μάθημα των Θρησκευτικών

Image"Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να μείνει υποχρεωτικό και ακέραιο μέσα στο πρόγραμμα της διδασκαλίας και της μορφώσεως των ελληνοπαίδων, όπως το καθορίζει και το Σύνταγμα μας και κανείς

δεν μπορεί να το αγνοήσει", τόνισε για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στο χθεσινό κήρυγμα του εξέφρασε την έντονη αντίδραση, σχετικά με την προαιρετική απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών.

 

Επίσης ο κ. Άνθιμος τόνισε πως δεν μπορεί να δίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου απαλλαγή από το μάθημα «χωρίς αιτιολογία», με επίκληση απλά «των προσωπικών δεδομένων».

 

Στην συνέχεια κάλεσε την πολιτική ηγεσία να κάνει αναθεωρήσει της εγκυκλίου, τονίζοντας πως θα ήταν αποδεκτή η ρύθμιση της πρώην υπουργού κας. Γιαννάκου, για απαλλαγή μετά από αιτιολόγηση της (π.χ. μαθητής άλλου θρησκεύματος κ.α.).

 

Σε άλλο σημείο του κηρύγματος ο κ. Άνθιμος τόνισε πως «Ότι κι αν πούμε τώρα και αρνηθούμε μας λένε πως είναι εντολή της Ε.Ε. Αν δεν γίνει θα μας καταδικάσουν. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, δεν είναι αλήθεια».

 

Τέλος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην καύση των νεκρών, επικρίνοντας την ως αντίθετη προς την παράδοση δίνοντας ως παράδειγμα και τις ανασκαφές στον τάφο του Φιλίππου και των αρχαίων μακεδόνων βασιλέων προσθέτοντας:

 

«Βρήκαμε αυτά τα πολύτιμα για να αποδείξουμε ότι είναι μακεδονική γη. Θα ήταν καλύτερο να ήταν στάχτη και να μη βρούμε τίποτε;»
Εμφανίσεις: 76379
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!