Ιερώνυμος: "Να γίνεις εργάτης του Ευαγγελίου"

Image
Φώτο: (Χρήστος Μπόνης)
Να γίνεις εργάτης του Ευαγγελίου για τους εγγύς και τους μακράν και τη διακονία σου, όπως και εμείς τη δική μας, να την αφήνουμε να μιλά μόνη, να είναι γνήσια, κατά τη θέληση του Ιησού Χριστού» είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στον νέο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

 

Ερμηνεύοντας τη λέξη «επίσκοπος», ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως σημαίνει «επί σκοπόν», δηλ. «αυτός που σκοπεύει, παρακολουθεί αγαπητικά». «Η καθέδρα επίσης», συνέχισε, «έχει συμβολική έννοια ότι μπορείς να εποπτεύεις τα μέλη του σώματος της εκκλησίας».

 

«Μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητες ενός επισκόπου σήμερα», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ακούγεται στις μέρες μας, ότι Ιεράρχες πρέπει να ασχολούνται μόνο με τα εκκλησιαστικά».

 

«Αυτό είναι λάθος» επεσήμανε στους παρευρισκομένους ο Μακαριώτατος και διευκρίνισε: «σε ότι αφορά την έννοια της πολιτικής επικοινωνίας (δηλ. κόμματα, εκλογές κ.α),δεν έχει λόγο και αρμοδιότητα, εάν όμως έχει να κάνει με την ενασχόληση του πολίτη τότε, είναι κατεξοχήν και δικό μας έργο, είναι χώρος με τον οποίο πρέπει να ασχοληθεί ο επίσκοπος».

 

«Αρμοδιότητά μας να οικοδομήσουμε πρόσωπα, υπάρξεις, να φτιάξουμε διόδους ελεύθερης επικοινωνίας, να δημιουργήσουμε όχι φυτά, όχι οπαδούς, αλλά ελεύθερα πρόσωπα εν Χριστώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει τον νέο Μητροπολίτη να προσέχει το πρόβλημα των συνεργατών κληρικών, διότι όπως υπογράμμισε «σπανίζει ο σωστός τρόπος επικοινωνίας του επισκόπου με τους πρεσβυτέρους».

 

 

πηγή: ecclesia.gr

Εμφανίσεις: 62810
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!