Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Χριστοφιλοπούλου

ImageΗ πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκε σήμερα με τον Μακαριώτατο

Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο, όπου συζήτησαν για θέματα κοινωνικής πολιτικής.

 

Μετά τη συνάντηση, η Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Είχα την χαρά και την τιμή να έχω μια συζήτηση με τον Μακαριώτατο για θέματα κοινωνικής προστασίας και τη δυνατότητα συνεργασιών Πολιτείας και Εκκλησίας.

 

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχουμε ένα πρόγραμμα για τις λεγόμενες «ευπαθείς» ομάδες πληθυσμού, οι οποίες με κατάλληλη φροντίδα μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακό εργαλείο.

 

Κάθε φτωχός, ηλικιωμένος, άνθρωπος με νοητική στέρηση, έχει δυνατότητες να προσφέρει. Είχα την ιδιαίτερη τιμή να εκθέσω τις απόψεις μας στον Μακαριώτατο και να ακούσω τις δικές του ιδέες και το δικό του έργο, ως κάποτε Μητροπολίτη Θηβών.

 

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου:

 

«Συζήτησα με την κυρία Χριστοφιλοπούλου θέματα που έχουν επίπτωση στην ποιότητα της κοινωνικής ζωής, προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, θέματα για τα οποία μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμούς και προγράμματα, ώστε ο άνθρωπος να ζήσει καλύτερα, ιδίως ο άνθρωπος που έχει προβλήματα και δυσκολίες. Ήταν πολύ γόνιμη συζήτηση και πιστεύω ότι θα έχει συνέχεια».

 

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε στην ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την Κοινοτική Οδηγία για το 65ωρο εργασίας:

 

«Είναι θέματα κοινωνικά, έντονα προβλήματα που και εμάς μας απασχολούν. Πιο πολύ βέβαια απασχολούν τους αρμοδίους που είναι η συντεταγμένη Πολιτεία μας.

 

Κι εμείς έχουμε μια ευθύνη και πρέπει κι εμείς να πούμε την άποψή μας και να βοηθήσουμε ώστε αυτά να ξεπεραστούν».
Εμφανίσεις: 116888
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!