Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ιερώνυμου-Παπαρήγα

ImageΜε την γενική γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε σήμερα για πρώτη φορά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο γραφείο της στην Βουλή.

 

Στην συζήτηση κυριάρχησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες σήμερα στην κοινωνία.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά την συνάντηση τόνισε: «Ανταλλάξαμε απόψεις στο κοινό μας αντικείμενο, που είναι ο άνθρωπος, και ιδιαίτερα η εξυπηρέτηση του κουρασμένου ανθρώπου».

 

Από την πλευρά της κ. Αλέκα Παπαρήγα μετά την συνάντηση έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

«Καταλαβαίνετε ότι το εθιμοτυπικό δεν είναι τυπικό. Σε αυτή την περίπτωση έγινε μια ουσιαστική συζήτηση, πολύ περισσότερο που ήταν και η πρώτη συνάντησή μας.

 

Με βάση και τους προβληματισμούς του Αρχιεπισκόπου, εκφράσαμε και εμείς τις θέσεις μας για ορισμένα τμήματα, ομάδες του λαού μας που υποφέρουν ιδιαίτερα, πέρα από τα γενικά προβλήματα.

 

Π.χ. και εμάς μας απασχολούν τα παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες, μας απασχολούν οι ηλικιωμένοι που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, οι μοναχικοί άνθρωποι, που υποφέρουν από μακροχρόνιες ασθένειες και θέλουν ουσιαστική στήριξη και περίθαλψη.

 

Από τη δική μας πλευρά ως πολιτικό κόμμα απαιτούμε από την εκάστοτε κυβέρνηση, από το κράτος, να διαμορφώσει τις κοινωνικές υποδομές. Βεβαίως διαπιστώνουμε την ευαισθησία του αρχιεπισκόπου, της εκκλησίας να συνδράμει και σε αυτόν τον τομέα.

 

Είναι ένας τομέας καίριος και μάλιστα εμείς είμαστε σε μια περίοδο που ολοκληρώνουμε πιο σύγχρονες επεξεργασίες σε αυτά τα ζητήματα».
Εμφανίσεις: 92854
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!