Βραβεύθηκε για την κοινωνική προσφορά της εκκλησίας

ImageΓια το έργο της Εκκλησίας στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς και της Αλληλεγγύης βραβεύθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,

με αφορμή το Α΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ «Εθελοντισμός & Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.

 

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο πρόσωπο του οποίου βραβεύτηκε το σημαντικό έργο της εκκλησίας στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή εθελοντών στο συνέδριο.

 

Επίσης ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η εκκλησία βασίζεται στον εθελοντισμό, στην αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά που αποτελεί άλλωστε και τον πυρήνα της χριστιανικής μας πίστης, επισημαίνοντας ότι στη σημερινή δύσκολη εποχή που ζούμε πρέπει, περισσότερο από ποτέ, να κάνουμε πράξη το μήνυμα του Χριστού και να διακονούμε τον άνθρωπο, τον αδελφό που μας έχει ανάγκη.

 

Κλείνοντας τον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε δε την πολιτεία να βοηθήσει και θεσμικά στην καλή οργάνωση του εθελοντισμού.

 

Τέλος να αναφερθεί πως στο συνέδριο παρών ήταν ο Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτών , εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι εθελοντικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων και τέλος πλήθος εθελοντών.
Εμφανίσεις: 95559
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!