Ο Μακαριώτατος στην Κόρινθο στα "Β΄Κορίνθου Παύλεια"

ImageΜε πολλή χαρά ενημερώνουμε τον Κορινθιακό Λαό ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την Συνεδρία της

10ης Ιουνίου 2008 αποφάσισε, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ και σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα για τον εορτασμό της ιερής Μνήμης του Απ. Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και της τοπικής μας Εκκλησίας, την τέλεση του πανηγυρικού Εσπερινού με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Ιεραρχών, στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με αισθήματα αγαλλίασης είδε να συντελείται και να παγιώνεται από την ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ το αίτημα που είχε υποβάλλει από την πρώτη στιγμή της εδώ παρουσίας του, με πολλές προσπάθειες και παραστάσεις, τόσο στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, όσο και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

 

Η απόφαση αυτή της Ιεράς Συνόδου, και η χαρά της αφίξεως εδώ του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας και των Αγίων Συνοδικών Αρχιερέων, που συμπίπτει μάλιστα κατά συγκυρία με το γεγονός ότι η πόλις της Κορίνθου, γιορτάζει τα 150 χρόνια από την ίδρυσή της, περιποιεί πολύ μεγάλη τιμή στην τοπική μας Εκκλησία καθώς και σ᾿  ολόκληρη την Κορινθία.

 

Είναι επόμενο λοιπόν και αναμενόμενο, η εφετεινή γιορτή του Πολιούχου μας να λάβει Παγκορινθιακό χαρακτήρα, με τη συμμετοχή του πιστού Λαού, του Κλήρου και των Αρχόντων του τόπου μας, σε ένα πρωτοφανή ίσως και μεγαλοπρεπή εορτασμό.    
Εμφανίσεις: 128455
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!