Στο νησί της Σίφνου μετέβη ο Αρχιεπίσκοπος

ImageΓια το νησί της Σίφνου αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι και ώρα 15:00, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος είναι προσκεκλημένος

του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μεταβαίνει στην Σίφνο, προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αφορμή την εορτή της Πολιούχου της Σίφνου Παναγίας Χρυσοπηγής.

 

Επίσης σήμερα το απόγευμα στις 19:00 ο Μακαριώτατος θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος θα τελεσθεί στο Ιερό Ναό της Παναγίας Χρυσοπηγής.

 

Αύριο το πρωί Πέμπτη 5 Ιουνίου, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενώ μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας o Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας θα προσφέρει στις πολύτεκνες οικογένειες του νησιού το ειδικό επίδομα που έχει θεσπίσει ο Δήμος Σίφνου.

 

Τέλος στις 11 το πρωί θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, ενώ στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ηρώων η τελετή ανακηρύξεως του Μακαριωτάτου σε επίτιμο δημότη του νησιού.
Εμφανίσεις: 104036
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!