Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Παπανδρέου

ImageΜε τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γεώργιο Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, στο γραφείο του στην Βουλή

όπου είχαν συζήτηση πάνω από μια ώρα.

 

Μετά την συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον κ. Παπανδρέου δήλωσε πως συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας σε επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Επίσης τόνισε: «Το ίδιο θα κάνω και με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, γιατί ως Αρχιεπίσκοπος, εδώ, μέσα στον λίγο καιρό που έχει περάσει και με τον τραυματισμό μου, έχασα χρόνο.

 

Έχω κάνει μία αποτύπωση και συνεχίζω να κάνω μία αποτύπωση των προβλημάτων, από πλευράς εκκλησιαστικής, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

 

Ακόμα ο Μακαριώτατος πρόσθεσε: «Πάνω σε αυτά τα προβλήματα, τα οποία τα εκθέσαμε, ακουστήκαν απόψεις για συνεργασία σε θέματα πολιτισμού, σε θέματα κοινωνικής προνοίας και ό,τι άλλο αγγίζει τον άνθρωπο, αφού και η Πολιτεία και η Εκκλησία γι’ αυτό τον άνθρωπο αγωνίζονται.

 

Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ τη σημερινή συνάντηση, απ’ τις συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων».

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά την συνάντηση δήλωσε:

 

«Ήδη ο Αρχιεπίσκοπος με το λόγο, τις ομιλίες και την παρουσία του έχει δώσει το στίγμα της προσπάθειάς του και μια νέα ελπίδα στην Ορθοδοξία, στην Ελλαδική Εκκλησία, καθώς ο δικός σας λόγος είναι και θαρραλέος και νηφάλιος, κάτι που νομίζω χρειάζεται η χώρα από τους πνευματικούς της ηγέτες, από τον πνευματικό της ηγέτη».

 

Στην συνέχεια ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως: "Θα συμφωνήσω επίσης και με το λόγο τον οποίο έχετε εκφέρει, λέγοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ.

 

Οι διακριτοί ρόλοι μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας είναι κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά και μέσα απ’ αυτούς τους διακριτούς ρόλους ακριβώς, μπορεί να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας γι’ αυτά τα τόσο σημαντικά τα οποία αναφέρατε, την ανθρωπιά, τη νεολαία, τον πολιτισμό, την παιδεία, τους πάσχοντες στην κοινωνία μας. Και το ρόλο της Ελλαδικής Εκκλησίας, της Ορθοδοξίας και στο διεθνές στερέωμα".

 

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναφερόμενος στις σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο τόνισε:

 

«Το θετικό των προσπαθειών σας, σε μία σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο σε μας όλους, στον Ελληνισμό, δίνει και σιγουριά και ελπίδα για την πορεία, όχι μόνο της Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά και οποιουδήποτε. Είναι ένα πολύ βασικό στήριγμα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που δεν περνά πάντα τις πιο εύκολες ιστορικά στιγμές του. Αλλά πάντα νομίζω χρειάζεται αυτή την υποστήριξη και την αγαστή συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδας».
Εμφανίσεις: 109048
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!