Συνάντηση Βαρθολομαίου με Αρχιεπίσκοπο

ImageΣτην Αθήνα έφτασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο,

στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην Πλάκα.

 

Το μεσημέρι ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη, αλλά και στους συνοδούς του, Μητροπολίτη Δέρκων Κωνσταντίνο, Μιλήτου Απόστολο και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό.

 

Ο Πατριάρχης στην ομιλία του μετά το γεύμα αναφέρθηκε, στην επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου στο Φανάρι, και στα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι συνομιλίες.

 

Επίσης τόνισε: «Εις το σεβάσμιον πρόσωπό Σας, πάντοτε διεκρίναμεν αδρά τα χαρακτηριστικά του καλού Ποιμένος, του τιμίου εργάτου της Εκκλησίας, του λαμπρού θεολόγου, του διακεκριμένου επιστήμονος, του ανθρώπου των ανοικτών οριζόντων, των συγχρόνων προβληματισμών και των μεγάλων οραματισμών, παρά την συνειδητήν επιλογήν της αποχής απο την ατελέσφορον επιδίωξιν του να ευρίσκεσθε επί μονίμου βάσεως εις το επίκεντρον της δημοσιότητος».

 

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος απαντώντας στον Οικουμενικό Πατριάρχη υπογράμμισε:

 

«Δεν μπορεί διαφορετικά να ζήσουμε την ενότητα της πίστεως και την εν Αγίω Πνεύματι κοινωνίαν, εάν δεν αξιοποιούμε την μέχρι τώρα αγιοπνευματική παραγωγή της Εκκλησίας και τους χαλκευθέντας μεταξύ μας δεσμούς.

 

Θα ήταν ανώφελο για όλους μας να μην βάζουμε μέσα στο εκκλησιολογικό πλαίσιο κάθε δυνατότητα που μας παρουσιάζεται για να επαναπροσδιορίζουμε την ταυτότητά μας.

 

Αυτός ο επαναπροσδιορισμός μας και η από κοινού διακονία της Εκκλησιαστικής μας ευθύνης με τις ανάγκες και τις συνθήκες που απαιτεί και αξιώνει το σήμερα, είναι το πιο αληθινό, αλλά και δύσκολο κομμάτι του ρόλου της Εκκλησίας».

 

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί αύριο στην πόλη της Λάρισας, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Αχίλλειο.

Εμφανίσεις: 73309
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!