Συνάντηση Ιερώνυμου με τον Νομάρχη Κων/πολης

ImageΜε τον Νομάρχη Κωνσταντινούπολης κ. Μουάμερ Γκιουλέρ συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την επίσκεψη του Μακαριωτάτου.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε στον Νομάρχη Κωνσταντινούπολης ««Η Εκκλησία της Ελλάδος στα όρια των υποχρεώσεών της συμβάλει ώστε οι λαοί να ζουν εν ειρήνη και γαλήνη. Έτσι με την συνεργασία των λαών και των πρωθυπουργών, οι λαοί θα έρθουν πιο κοντά και θα καλλιεργείται όλο και περισσότερο η φιλία».

 

Από την πλευρά του ο Νομάρχης αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψη του, εξέφρασε την χαρά του και αμέσως αναφέρθηκε στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην συνεργασία των δύο πρωθυπουργών της Ελλάδος και της Τουρκίας Κώστα Καραμανλή και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως: «Διαπιστώνουμε ότι αυτό συμβάλει στην ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών».

 

Τέλος τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος αλλά και ο Πρωτοσύγκελος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Στέφανος.
Εμφανίσεις: 74230
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!