Στυλιανίδης μετά την επίσκεψη στον Ιερώνυμο

ImageΔήλωσεις έκανε ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά τη συνάντησή του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

 

Υπουργός: Είχαμε μια εποικοδομητικότατη συνεργασία, σε ένα άριστο κλίμα και νομίζω ότι μία σειρά από εκκρεμότητες, οι οποίες για διοικητικούς κυρίως λόγους καθυστέρησαν, μπαίνουν στο δρόμο τους και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.

 

Δημοσιογράφος: Εκκρεμότητες όπως η εκκλησιαστική εκπαίδευση για παράδειγμα;

 

Υπουργός: Ναι ήταν ένα από τα θέματα μας. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην εκκλησιαστική εκπαίδευση, υπεβλήθησαν διάφορα αιτήματα από την πλευρά της Εκκλησίας που χρήζουν νομοθετικών ή άλλων πρωτοβουλιών, ο Αρχιεπίσκοπος μας περιέγραψε τις κατευθύνσεις τις οποίες ο ίδιος σχεδιάζει να κινηθεί και εμείς επιβεβαιώσαμε την αρωγή και την στήριξη της Πολιτείας.

 

Δημοσιογράφος: Πώς τον είδατε από πλευράς υγείας;

 

Υπουργός: Άψογα, άψογα. Σύντομα θα είναι κοντά μας για να συνεχίσουμε τη συνεργασία.

 

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε δύο λόγια για τα πλαστά πτυχία, γι αυτή την ΕΔΕ που έχετε διατάξει έτσι κι αλλιώς;

 

Υπουργός: Τόσο η διοίκηση όσο και η δικαιοσύνη στα ζητήματα αυτά είναι αμείλικτη. Η ΕΔΕ τρέχει εδώ και καιρό, το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται και εφόσον προκύψουν ευθύνες θα μιλήσει η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχουν σε αυτά τα θέματα ούτε υπαναχωρήσεις ούτε συμβιβασμοί.

 

Δημοσιογράφος: Τι θα ανακαλέσετε 15.000 ανθρώπους?(δεν ακούγεται η ερώτηση).

 

Υπουργός: Θα αποφασίσει η δικαιοσύνη με βάση τα πορίσματα της ΕΔΕ.
Εμφανίσεις: 28052
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!