Συνάντηση με Ιερώνυμο ζητούν οι Μουσουλμάνοι

ImageΣύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, οι μουσουλμάνοι της Ελλάδος, προσβλέπουν στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την δημιουργία νεκροταφείου και τεμένους.

 

 

Συγκεκριμένα οι Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, με σκοπό να συναντηθούν μαζί του, να τον ενημερώσουν σχετικά με τα προβλήματα δημιουργίας νεκροταφείου αλλά και για την ανέγερση του τεμένους.

 

Επίσης να αναφερθεί πως στις 7 Μαρτίου 2008 ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε στην Αρχιεπισκοπή με τον ΥΦΕΠ κ. Θεόδωρο Κασσίμη, όπου εκεί έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης, για τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική σε έκταση που έχει παραχωρήσει η Εκκλησία της Ελλάδος.

 

Ο κ. Κασσίμης τότε είχε δηλώσει: Μας δόθηκε η ευκαιρία πέραν των άλλων να συζητήσουμε για την υλοποίηση της απόφασης για δημιουργία του μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Νομό Αττικής.

 

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει παραχωρήσει 30 στρέμματα για την δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου.

 

Ο Μακαριώτατος ήταν ήδη έτοιμος και μου είπε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση. Και ήδη κάναμε τον σχεδιασμό των επομένων κινήσεων.

 

Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα γίνει αυτό μέσα στο πλαίσιο της Ελληνικής πολιτείας και εδώ ακριβώς δείχνει και την θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος όσον αφορά την επικοινωνία και το αγκάλιασμα όλων των κατοίκων αυτής της χώρας ανεξαρτήτως θρησκεύματος». (romfea.gr)

 

Τέλος να αναφερθεί πως οι μουσουλμάνοι τονίζουν ιδιαίτερα το γεγονός, ότι οι διαδικασίες για τη δημιουργία του τεμένους στον Βοτανικό προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς.

Εμφανίσεις: 66455
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!