Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με Ταμβάκη

ImageΤον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά χθες, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανος Ταμβάκης. 

 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Ταμβάκης επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο στο πατρικό του σπίτι στα Οινόφυτα, όπου εκεί Αρχιεπίσκοπος ξεκουράζεται, μετά από εγχείρηση  που υποβλήθηκε στο δεξί του πόδι.

 

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Ταμβάκης μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο τις θερμότερες ευχές, όλων των μελών του Προεδρείου, για ταχεία ανάρρωση και κάθε επιτυχία στο έργο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

 

Επίσης ο κ. Ταμβάκης ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για όλες τις δραστηριότητες του ΣΑΕ, αλλά και πως στόχος του είναι να συσπειρώσει και να συντονίσει τις δυνάμεις του απανταχού Ελληνισμού, προς όφελος της πατρίδας, σε κάθε γωνιά της γης.

 

Ένα ακόμα θέμα που ανέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Ταμβάκης, ήταν αυτό της Ελληνόγλωσσης παιδείας και του Ελληνικού πολιτισμού, και στην συνέχεια τον ενημέρωσε για την ετήσια έκθεση του ΣΑΕ, η οποία κατατίθεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Ελληνική Πολιτεία, με συγκεκριμένους στόχους και προτάσεις λύσεων στα θέματα της Ομογένειας.

 

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τον κ. Ταμβάκη αλλά και όλο το ΣΑΕ, για την νέα πορεία που χάραξε, με  συγκεκριμένους στόχους και δράσεις, όπως και για τη στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα ως προς τα εθνικά θέματα, και ιδιαίτερα την κινητοποίηση που ανέλαβε παγκοσμίως για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

 

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Ταμβάκη με σκοπό να συναντηθεί με το προεδρείο του ΣΑΕ, και από κοινού να βρουν τρόπους συνεργασίας που αφορούν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

 

Τέλος ο κ. Ταμβάκης αφού αποχαιρέτησε τον Μακαριώτατο εξέφρασε την επιθυμία, να γίνει μια ευρύτερη συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και όλα τα πρεσβυγενή πατριαρχεία μέσα από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Δεσμός» του ΣΑΕ.

 

Φώτο: Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης

Εμφανίσεις: 53080
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!