Για φιλαυτία και εγωκεντρισμό μίλησε ο Ιερώνυμος

ImageΣτον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα, τελέστηκε σήμερα Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, και τόνισε πως «αν δεν αφυπνιστούμε θα υπάρξει Παγκόσμια οικολογική καταστροφή».

 

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι ο καθένας εξαρτάται από τον άλλο και δεν αυτοεξαρτάται, η Εκκλησία όμως οφείλει να ασχολείται για το ίδιο το είναι του ανθρώπου, διότι δυστυχώς δίνουμε την εντύπωση ότι η Εκκλησία υπάρχει για να κάνει καλούς ανθρώπους».

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μακαριώτατος υπογράμμισε πως «Η Εκκλησία καλείται να αποδεικνύει ότι υπάρχει όπως την θέλει ο Χριστός, και όχι όπως την θέλει ο κόσμος».

 

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα, προς όλους τους "διαφωνούντες" τόνισε: «Η ουσιαστικότερη αμαρτία μας είναι η φιλαυτία, η λατρεία του εαυτού μας και ο εγωκεντρισμός μας» συνεχίζοντας «εμείς πρώτα ως Επίσκοποι καλούμαστε να κατανοήσουμε ότι η Εκκλησία δεν είναι ηθικοπλαστικό σχολείο, όπως πολύ συχνά ακούγεται. Είναι ο χώρος που προσφέρει και πραγματώνει ένα πλέγμα σχέσεων μέσα στο οποίο ο άνθρωπος πεθαίνει ως προς το εγώ!» 

Εμφανίσεις: 83830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!